Η ΚΕΔΕ ζητά από Χουλιαράκη 5μηνη παράταση λειτουργίας κοινωνικών δομών και συμβάσεων - iefimerida.gr

Η ΚΕΔΕ ζητά από Χουλιαράκη 5μηνη παράταση λειτουργίας κοινωνικών δομών και συμβάσεων

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Πεντάμηνη παράταση, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας καθώς και των συμβάσεων των εργαζομένων σ΄αυτές, μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ ζητά από τον κ. Χουλιαράκη, η ΚΕΔΕ.

Σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα στον υπουργό, ο κ. Πατούλης, στην οποία επισημαίνει ότι στις 31 του μηνός σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα βρεθούν στην ανεργία 800 εργαζόμενοι ενώ περίπου 120.000 ανήμποροι οικονομικά πολίτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Οι δομές αυτές είναι τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ