Ηρθε η ώρα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων -Την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Ηρθε η ώρα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων -Την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI-TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη, έρχεται στη Βουλή ο νόμος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τους θεσμούς και συζήτησε και αυτό το θέμα κατά πληροφορίες.

Η κινητικότητα είναι μια υποχρέωση της κυβέρνησης που πρέπει να «κλείσει» ενόψει της β' αξιολόγησης και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα προβλέπεται ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός διαρκούς αξιολόγησης και κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να υπάρχει ευελιξια στην κάλυψη των κενών που παρατηρούνται. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν από το υπ. Εσωτερικών αυτό δεν θα σημαίνει απολύσεις.

Ερχεται και ν/σ για τις ανεξάρτητες αρχές

Επιπλέον, έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έρθει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το ν/σ για τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 συνταγματικές και δεκάδες ρυθμιστικές αρχές και στόχος της κυβέρνησης, είναι αφενός η ενοποίηση των λειτουργικών τους θεμάτων, αφετέρου να προβλέπεται κοινοβουλευτικός έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών, ώστε να λογοδοτούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Το ν/σ θα προβλέπει επίσης για τις μη συνταγματικές αρχές να γίνεται σύστασή τους με απλό νόμο και να περνά με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Οι δανειστές θέλουν αυξήσεις στη ΡΑΕ

Αρμόδια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές ζήτησαν να υπάρχουν καλύτεροι μισθοί στις αρχές που σχετίζονται με την οικονομία (π.χ. Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας-ΡΑΕ) γιατί αυτες συμβάλουν στα έσοδα του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ