Υπέρ της ταχείας επίλυσης στο θέμα του χρέους ετάχθη ο γάλλος ΥΠΕΞ - iefimerida.gr

Υπέρ της ταχείας επίλυσης στο θέμα του χρέους ετάχθη ο γάλλος ΥΠΕΞ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οικονομία και μεταναστευτικό ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζαν- Μαρκ Ερό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες, συζήτησαν την πορεία ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και ειδικότερα των οικονομικών σχέσεων και της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν η πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τον Έλληνα Ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ενώ είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος ο Γάλλος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι υπέρ της ταχείας επίλυσης του ζητήματος ,ενώ απ΄ την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι στο ζήτημα του χρέους όλες οι πλευρές της Ευρώπης θα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια δίκαιη ευρωπαϊκή και δημοκρατική λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της, ενώ ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Ζαν Μαρκ Ερό χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ