«Πράσινο φως» για την κατασκευή τρίτου αεροδιαδρόμου στο Χίθροου - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» για την κατασκευή τρίτου αεροδιαδρόμου στο Χίθροου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επέκταση του αεροδρομίου Χίθροου, στο Λονδίνο, αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η απόφαση προβλέπει τη δημιουργία ενός τρίτου αεροδιάδρομου και ενός έκτου τερματισμού σταθμού, γεγονός που θα επιτρέψει τη διέλευση εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον αεροπλάνων, ετησίως ενώ το κόστος, σύμφωνα με το Reuters θα ανέλθει στα 22 δισ. δολάρια.

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος σε μια περίοδο αναποφασιστικότητας διάρκειας 25 ετών ενώ αποτυπώνει και την φιλοδοξία της κυβέρνησης να δώσει ώθηση στις εμπορικές συναλλαγές μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Η κυβέρνηση είχε εξετάσει και το ενδεχόμενο επέκτασης του αερολιμένα του Γκάτγουικ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο απορρίφθηκε και προτιμήθηκε η επέκταση του Χίθροου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταφορών τονίζει ότι το έργο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη βρετανική οικονομία, διασφαλίζοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο νέος αεροδιάδρομος αναμένεται να επιφέρει οικονομικά οφέλη της τάξης των 61 δισ. στερλινών και 77.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η απόφαση θα πρέπει να λάβει την έγκριση και του βρετανικού Κοινοβουλίου. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται εντός του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίθροου αεροδρόμιο επέκταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ