Επιτυχημένη η πρώτη δημοπρασία Ηλεκτρικής Ενέργειας-Απορροφήθηκε όλη η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας - iefimerida.gr

Επιτυχημένη η πρώτη δημοπρασία Ηλεκτρικής Ενέργειας-Απορροφήθηκε όλη η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ, που διεξήχθε από τον ΛΑΓΗΕ.

Καλύφθηκε όλη η διατιθέμενη ποσότητα δηλαδή, 460 ΜWh με τιμές μεταξύ 37,37 ευρώ και 37,45 ευρώ η MW/h. Η τιμή εκκίνησης ήταν 37,37 ευρώ.

Από την συνολική ποσότητα που διατέθηκε, οι εταιρίες που απορρόφησαν τις μεγαλύτερες ποσότητες, οι οποίες δεν κατονομάστηκαν από τον ΛΑΓΗΕ, αγόρασαν 108, 105 και 97 MW/h.

Οι δημοπρασίες, που αφορούν στη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας 460 Mwh/h, παραγόμενης από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, διεξήχθησαν από τον ΛΑΓΗΕ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της CosmoOne, εταιρείας του ομίλου ΟΤΕ, η οποία έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του έργου. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.

Σημειώνεται ότι με τα αποτελέσματα αυτά, γίνεται σαφές ότι ο διαγωνισμός ήταν επιτυχημένος ενώ δεν επαληθεύτηκαν οι φόβοι για μεγάλη άνοδο της τιμής στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοπρασίες ηλεκτρική ενέργεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ