Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αυδή με το Caravan project -Δράσεις σε σκηνές [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αυδή με το Caravan project -Δράσεις σε σκηνές [πρόγραμμα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο κυκλικές νομαδικές σκηνές yurt έχουν στηθεί στην Πλατεία Αυδή και φιλοξενούν μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Eίναι τo Caravan Project με εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, ξεναγήσεις για ευπαθείς ομάδες, και μια πολυμεσική έκθεση με άξονα τις ανθρώπινες ιστορίες, που συλλέχθηκαν από το οδοιπορικό του Caravan Project στην Ελλάδα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στις δύο κυκλικές σκηνές.

Αυτή την εβδομάδα, συνεχίζονται οι προβολές των ντοκιμαντέρ του Caravan Project, με ανθρώπινες ιστορίες που εμπνέουν και συγκινούν, όπως αυτή του άστεγου Μάσιμο, που περνά τις ώρες του ζωγραφίζοντας ακατάπαυστα σε ένα μικρό παράπηγμα,περιφερόμενος με αυτοσυνειδησία ανάμεσα σε μια σκληρή πραγματικότητα και ένα δικό του ονειρικό χώρο.

Επίσης, σε πρώτη προβολή, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Νίδα», που σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός αρχέγονου οροπεδίου στον Ψηλορείτη της Κρήτης, μέσα από αφηγήσεις βοσκών, ποιητών και μουσικών όπως ο Γιάγκος Χαιρέτης και ο Ψαραντώνης, που εμπνέονται από εκείνο.

Ακόμα, η θεατρική διαδραστική περφόρμανς «Βίου Μάστερ: ψάχνοντας τη μητέρα μου», της ομάδας Urban Dig προσκαλεί τους επισκέπτες σε μισάωρες τετ α τετ συναντήσεις με ένα θεατρικό χαρακτήρα που αναζητά ιστορίες για την χαμένη του μητέρα. Ενώ, «Η Καμηλοπάρδαλη» μια παράσταση με επιτραπέζιες κούκλες για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένη από ένα μικρό διήγημα του βραβευμένου συγγραφέα Έτγκαρ Κέρετ, θα φιλοξενηθεί στο μεγάλο yurt.

Παράλληλα, η ομάδα του Caravan Project μαζί με κατοίκους και φίλους της γειτονιάς του Μεταξουργείου, συλλέγουν και καταγράφουν ιστορίες από την περιοχή, διεισδύοντας στο παρελθόν και την ιστορία της και εξερευνώντας αχαρτογράφητους κόσμους.

Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αυδή με το Caravan project -Δράσεις σε σκηνές [πρόγραμμα] | iefimerida.gr 0

Ντοκιμαντέρ, φωτογραφικές σειρές και αφηγήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αποτυπώνοντας ανείπωτες ιστορίες πίσω από τα τοίχοι των νεοκλασικών σπιτιών της Ιάσωνος, όπου στεγάζονται οίκοι ανοχής, ιστορίες από το πολύβοο και εσωστρεφές μελίσσι των Κινέζων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ιστορίες από παλαιές βιοτεχνίες, καφενεία και στέκια του Μεταξουργείου.

Για παράδειγμα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί
20:30 – 22:30: Προβολές (Μικρές Ιστορίες και Ντοκιμαντέρ από το Caravan Project): μετά τις προβολές, ακολουθεί συζήτηση με τους σκηνοθέτες και συντελεστές της ταινίας.
* Άχρονος Τόπος | 5’ | 2014 | Αρκιοί
* Γαϊδουρινός Άνθρωπος | 9’ | 2016, Αλεξανδρούπολη
* Ιστορίες της Κρήτης | 15’ | 2015
* Νίδα | 28’ | 2016 , Κρήτη
* Σόλων | 24’ | 2014, Μυτιλήνη

Οι ιστορίες θα μεταφερθούν σε μια ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα και θα παρουσιαστούν στον κοινό λίγο πριν τη λήξη της δράσης του Caravan Project στην Αθήνα.
Το Caravan Project θα παραμείνει στην Πλατεία Αυδή έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αυδή με το Caravan project -Δράσεις σε σκηνές [πρόγραμμα] | iefimerida.gr 1

Οι δράσεις του υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, του Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Όλες οι δράσεις του Caravan Project είναι ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Caravan project Πλατεία Αυδή Μεταξουργείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ