Σαββίδης: Πολιτική; Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας - iefimerida.gr

Σαββίδης: Πολιτική; Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας

Φωτογραφία: Pontos-News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, δίνοντας το «παρών» σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσία και μίλησε σε Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου για τις προσπάθειες εξαγοράς υφιστάμενων καναλιών, αποκλείοντας τον Alpha.

«Προκειμένου να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, εξετάζουμε τη λύση της εξαγοράς αλλά στα υφιστάμενα κανάλια υπάρχουν τεράστια προβλήματα», επεσήμανε ο Ιβάν Σαββίδης και ξεκαθάρισε πως με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δεν γίνονται διαπραγματεύσεις.

«Δεν θέλω να κάνω διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Αντίθετα, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το Mega λέγοντας «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι, με τεράστιο αρχείο και βρίσκεται εντός των ενδιαφερόντων μας. Ομως πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει τεράστια προβλήματα και φοβάμαι ότι θα πάει μεω πτωχευτικής διαδικασίας».

Ο Σαββίδης δεν δίστασε να εκφράσει τον εκνευρισμό του για την ματαίωση της συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την ακρόαση των τεσσάρων υπερθεματιστών και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα καυστικός για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αλλάξει δύο φορές το πρόγραμμά του.

«Αν εκείνοι δεν έχουν δουλειά, δεν σημαίνει ότι και όλοι άλλοι δεν έχουν δουλειά. Σύμφωνα με το νόμο μπορώ να μην πάω, όμως εγώ σέβομαι τη Βουλή της Ελλάδας. Είναι τρομερή η κατάσταση. Για τα κόμματα υπάρχει ένας κανόνας:Οσο χειρότερα, τόσο καλύτερα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν αυτά τα κόμματα είχαν συνείδηση δεν θα έθεταν το θέμα να επιστραφούν 90 εκατομμύρια», τόνισε αναφορικά με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ συμπληρώνοντας «Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα βγάλει. Ομολογώ όμως ότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Υπήρξε κάποιος νόμος βάσει του οποίου πούλησαν άδειες. Εμείς πληρώσαμε και αγοράσαμε. Θα έπρεπε με την ανακοίνωση του διαγωνισμού να έχει αποφασιστεί αν είναι νόμιμη η διαδικασία. Τι συμβαίνει εδώ;Γίνεται κάποια απάτη στο επίπεδο του κράτους;»

Η δομή του καναλιού

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δομή του νέου καναλιού. Εκτός από τους βασικούς πυλώνες δικής του επιλογής, τόνισε πως το νέο κανάλι θα έχει «ό,τι απαιτεί η αγορά».

Ενα μεγάλο τμήμα του καναλιού θα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο, ένα δεύτερο θα δίνει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική Διασπορά, ένα τρίτο θα έχει θέση για την ορθοδοξία και πως όλα τα υπόλοιπα θα κινούνται στους ρυθμούς που «απαιτεί η ίδια η αγορά» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Θα είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιονδήποτε επαγγελματία και σε οποιαδήποτε επαγγελματική ιδέα».

Πηγή: Pontosnews

Η βραδιά στο Κρεμλίνο

Έντονο ελληνικό χρώμα με τη βοήθεια των αδερφών Τσαχουρίδη, του Σάκη Ρουβά, της Μελίνας Ασλανίδου και του Κωνσταντίνου Αργυρού αλλά και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στην Αθήνα είχε η βραδιά του Ιβάν Σαββίδη στο Κρεμλίνο.

Μοναδική στιγμή ήταν και στο πάρτι μετά την εκδήλωση που ο Ιβάν Σαββίδης χόρεψε ποντιακά με τον Σάκη Ρουβά και τη Μελίνα Ασλανίδου:

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο, είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε» δήλωσε.

Ο Ιβάν Σαββίδης στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου:

Σαββίδης: Πολιτική; Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας | iefimerida.gr 0

Ο ίδιος, τέλος, έδωσε απάντηση και σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν πως επόμενο βήμα του θα είναι ή ενασχόλησή του με την πολιτική στην Ελλάδα. «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική... Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας» απάντησε με νόημα.

Σαββίδης: Πολιτική; Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας | iefimerida.gr 1

Στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου της Μόσχας δόθηκε η μεγαλειώδης δεξίωση.

Εκατοντάδες ομογενείς σχημάτισαν ουρές στην τουριστική είσοδο του Κρεμλίνου, περνώντας από διεξοδικό έλεγχο. Ανάμεσά τους δεκάδες εκπρόσωποι φορέων της ομογένειας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης νέοι της ομογένειας και Ρώσοι χορευτές παρουσίασαν στο φουαγιέ του μεγάρου flashmob με καλίνκα και συρτάκι.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κωνσταντίνος Αργυρός που καταχειροκροτήθηκε από τους προσκεκλημένους ενώ ακολούθησε η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία μάγεψε το πλήθος με τις μελωδίες της και τα ποντιακά της. Λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή ο Σάκης Ρουβάς, οι Ρωσίδες «Ρουβίτσες» άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του στην αίθουσα. Ο Σάκης αφού πρώτα χαιρέτησε στα ρωσικά στη συνέχεια άρχισε το χορό. Όταν, δε, ξεκίνησε το «Shake it» έγινε χαμός από τους παρευρισκόμενους νέους οι οποίοι λατρεύουν την Eurovision.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ