Στο στόχαστρο της Moody's και το ΑΑΑ της Βρετανίας - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο της Moody's και το ΑΑΑ της Βρετανίας

Moody's
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Άρχισαν τα όργανα» και για την Βρετανική οικονομία, καθώς η χώρα μπαίνει στον κύκλο των επισφαλών ΑΑΑ και τον οικο Moody's να προειδοποιεί για υποβάθμιση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ετήσια έκθεση της Moody's για τη βρετανική οικονομία αναφέρει ότι «τα επιδεινούμενα δημοσιονομικά μεγέθη και ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνουν σημαντικά τη δυνατότητα διατήρησης του τριπλού Α». Αν και ο οίκος διατήρησε σταθερές τις αξιολογικές προοπτικές στο κορυφαίο επίπεδο, προειδοποίησε ότι η Βρετανία «δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από μια κρίση στην Ευρωζώνη». Επιπλέον, ο οίκος χτυπάει «καμπανάκι» για εγχώρια προβλήματα, που απειλούν την οικονομία της χώρας.

Στην ετήσια έκθεσή της, η Moody's θέτει υπό εξέταση την πιστοληπτική αξιολόγηση όλων των ευρωπαϊκών χωρών κι όχι μόνο των χωρών της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας ότι «μπορεί να οδηγήσουν σε μια αναθεώρηση του επιπέδου πιστοληπτικής αξιολόγησης για ένα μεγάλο αριθμό κρατών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ