Τα δάκρυα της Ακρίτα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία» [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα δάκρυα της Ακρίτα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία» [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Ιωάννινα βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος Έλενα Ακρίτα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Γιώργο Κυρίτση, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η κ. Ακρίτα κατέθεσε στο διαστήριο ότι είχε στείλει επιστολή στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, έχοντας προηγουμένως διασταυρώσει τις πληροφορίες της, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, η δημοσιογράφος κατέθεσε τα εξής:«Όπως ίσως είναι γνωστό και με βάση αυτά που κατέθεσα στην ΓΑΔΑ, υπέπεσαν κάποια φρικαλέα πράγματα στην αντίληψή μου τότε για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με όλη μου την ευαισθησία σαν μητέρα, όφειλα να διασταυρώσω και αργότερα να δημοσιοποιήσω την έρευνά μου αυτή. Η άποψή μου η προσωπική είναι ότι κάποτε πρέπει να σταματήσουν δύο πράγματα στην Ελλάδα…».

Στο σημείο αυτό, η δημοσιογράφος συγκινημένη δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς τόνισε ότι το παιδί της είναι στην ίδια ηλικία με τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία με τον Βαγγέλη και αυτό καταλαβαίνεται ότι είναι και δικό μου παιδί κατά κάποιον τρόπο. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι γι’ αυτόν τον σχολικό εκφοβισμό, για την κακοποίηση, για τον δυνατόν που χτυπάει τον αδύνατο και για την σιωπή. Όταν ο Βαγγέλης έλεγε “μου κάνουν πλάκα” το έλεγε γιατί φοβόταν να πει την αλήθεια και βεβαίως το δεύτερο η στάση του όποιου βουλευτή που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ρουσφετολογία, το ρουσφέτι μάλλον, ο κομματάρχης του, ο νομός του, ο παλαιοκομματισμός του και φυσικά όλα αυτά με την ρομφαία της ασυλίας. Πώς ότι και να κάνω εγώ δεν πρόκειται να πάθω τίποτα. Θα απειλώ τους άλλους για την δικαιοσύνη, λες και η δικαιοσύνη είναι μια εκδικητική εξουσία και όχι μια δημοκρατική εξουσία, αλλά εγώ δεν μπορώ να πάθω τίποτα. Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να λογοδοτήσουμε, όλοι. Και πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, είναι ακόμα κλειστά. Ο καθένας, όμως, κρίνει κατά την συνείδηση και τον δικό του αξιακό κώδικα», είπε η Έλενα Ακρίτα.

Όπως αναφέρει πάντως η «Espresso» το δικαστήριο αναμένεται να καλέσει για κατάθεση ακόμα δύο πρόσωπα κλειδιά. Πρόκειται για συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη που πιθανώς να γνώριζαν όλα όσα περνούσε.

Βίντεο: zappit.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ