Τσίπρας: Πότε θα κάνω ανασχηματισμό; Ξέχασα, άλλη μέρα -Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις - iefimerida.gr

Τσίπρας: Πότε θα κάνω ανασχηματισμό; Ξέχασα, άλλη μέρα -Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον ανασχηματισμό έσπευσαν να ρωτήσουν τον... καθ' ύλην αρμόδιο οι δημοσιογράφοι. Ο Πρωθυπουργός απάντησε με χιούμορ, όμως παράλληλα, ξέκοψε το ενδεχόμενο εκλογών ακόμη και αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Μπαίνοντας ο Αλέξης Τσίπρας στην Κουμουνδούρου για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσιογράφοι έθεσαν το ερώτημα πότε να αναμένουμε τον ανασχηματισμό. Ο Πρωθυπουργός απάντησε με χιούμορ κοιτάζοντας το ρολόι του: «Ανασχηματισμό; Ξέχασα! Οχι σήμερα, άλλη μέρα...».

Τσίπρας: Πότε θα κάνω ανασχηματισμό; Ξέχασα, άλλη μέρα -Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις | iefimerida.gr 0

«Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις από δικαστικές αποφάσεις»

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα ότι δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές, ακόμη και αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

«Εχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά» είπε ο Πρωθυπουργός. Ειδικά για τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε με νόημα, απαντώντας στα σενάρια περί εκλογών: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, την ΠΓ για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Τσίπρας: Πότε θα κάνω ανασχηματισμό; Ξέχασα, άλλη μέρα -Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Nikos Libertas / SOOC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ