Χωρίς ψηφοφορία έληξε η διάσκεψη του ΣτΕ -Σκληρή μάχη επιχειρημάτων για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά - iefimerida.gr

Χωρίς ψηφοφορία έληξε η διάσκεψη του ΣτΕ -Σκληρή μάχη επιχειρημάτων για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς να προχωρήσουν σε ψηφοφορία για κανένα από τα κρίσιμα θέματα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 της Δευτέρας η - τέταρτη κατά σειρά - διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τετράωρη συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης από τον κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος επέμεινε στην συνταγματικότητα του νόμου Παππά αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον συνόδευσαν, άρχισαν οι τοποθετήσεις των μελών του ΣτΕ αλλά και των αντιπροέδρων, με ισχυρή μάχη επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές.

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο, ήταν αυτό των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ αλλά και της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων αυτών στον υπουργό Επικρατείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επόμενη διάσκεψη - 5η κατά σειρά - που έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 17:30 το απόγευμα, οι δικαστές θα συνεχίσουν τις τοποθετήσεις τους, με κυριότερο άξονα τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που χορηγήθηκαν βάσει του νόμου Παππά. Αν δεν τεθούν άλλα νομικά ζητήματα, θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία.

Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών απασχολεί έντονα τους συμβούλους της Επικρατείας, με κάποιους δικαστές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο το ΣτΕ να αποστείλει προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γεγονός που ,όμως, δεν φαίνεται πολύ πιθανό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που θα είχε μία τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ