Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες] - iefimerida.gr

Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στιγματισμένοι και διωκόμενοι σε ορισμένες χώρες της κεντρικής Αφρικής, νέοι αλμπίνοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στο Ναϊρόμπι για να εκλέξουν τον Μίστερ και την Μις Αλμπίνο της Κένυα.


Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που διεξάγεται ένας τέτοιος διαγωνισμός ο οποίος είχε στόχο να δείξει «ότι υπάρχουν αλμπίνοι που ζουν πολύ καλά με το πρόβλημα», όπως εξήγησε ο αλμπίνος βουλευτής της Κένυα που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Θέλουμε να δείξουμε το ταλέντο μας, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την προκατάληψη και το στίγμα που μας ακολουθεί», δήλωσε.
«Στην Αφρική οι άνθρωποι έχουν μαύρο δέρμα. Οταν μια γυναίκα φέρνει στη ζωή έναν αλμπίνο οι άνθρωποι λένε ότι πρόκειται για κατάρα», δήλωσε από την πλευρά της η 24χρονη Nancy Njeri Kariuki, η οποία ήρθε από την κεντρική Κένυα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Για πρώτη φορά: Εξελέγησαν Μίστερ και Μις Αλμπίνοι στην Κένυα [εικόνες] | iefimerida.gr 3


«Ακόμη και τα παιδιά της ηλικίας μας μάς φοβούνται», πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα με τα πράσινα μάτια, η οποία εμφανίστηκε στον διαγωνισμό ομορφιάς με σίγουρο βήμα και το κεφάλι ψηλά.
Οι διαγωνιζόμενοι εμφανίστηκαν με τα ρούχα της δουλειάς τους, άλλος ψαράς, άλλος στρατιώτης, κάποια νεαρή ήταν παίκτρια σε ομάδα ράγκμπι. Οι αλμπίνοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην Αφρική για να μορφωθούν ή να βρουν δουλειά.
Αυτά τα μοντέλα μιας ημέρας επελέγησαν από δεκάδες άτομα που είχαν θέσει υποψηφιότητα σε όλη τη χώρα.
Mister Αλμπίνος εξελέγη ο Jairus Ongetta, 20 ετών, φοιτητής μουσικής στο πανεπιστήμιο Kenyatta University.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κένυα Μίστερ Μις Αλμπίνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ