Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροπλάνου στη Μάλτα -Πέντε νεκροί - iefimerida.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροπλάνου στη Μάλτα -Πέντε νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία λεπτά πριν συντριβεί το αεροπλάνο με τους 5 Γάλλους στην Μάλτα κατέγραψε ένας οδηγός αυτοκινήτου.

Ο οδηγός φαίνεται να ήταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της συντριβής, καταγράφοντας καρέ-καρέ με την ερασιτεχνική του κάμερα το αεροπλάνο που μόλις είχε απογειωθεί, να χάνει ύψος και να πέφτει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τη Mirror, το αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Λούκα της Μάλτας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Νεκροί είναι πέντε επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος που τους μετέφερε, ένα μικρό ελικοφόρο, απογειώθηκε από τη Μάλτα στις 07:20 τοπική ώρα, με προορισμό τη Μιζουράτα της Λιβύης.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι είδε το αεροπλάνο μετά την απογείωσή του να παίρνει ύψος, όταν ξαφνικά πήρε απότομα κλίση προς τα δεξιά και καρφώθηκε στο έδαφος.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ έχουν διακοπεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.

Σε ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν αναφέρεται ότι το αεροσκάφος πραγματοποιούσε «αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Αμυνας». Μεταξύ των πέντε επιβαινόντων, τρεις ανήκαν στο γαλλικό υπουργείο Αμυνας και δύο ήσαν μέλη του προσωπικού της εταιρείας CAE, ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους, διευκρίνισε ο υπουργός.

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται «για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε ανακοινώσει ότι τα πέντε θύματα της συντριβής του αεροσκάφους στη Μάλτα είναι γάλλοι τελωνειακοί, οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήση παρακολούθησης των δικτύων διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλτα γάλλοι αεροπλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ