Πρόστιμο 140 εκ. ευρώ στην Ferrostaal για τις μίζες με τα υποβρύχια - iefimerida.gr

Πρόστιμο 140 εκ. ευρώ στην Ferrostaal για τις μίζες με τα υποβρύχια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόστιμο - «μαμούθ» ύψους 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία Ferrostaal AG από δικαστήριο του Μονάχου για την υπόθεση δωροδοκίας που συνδέεται με δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, το πρόστιμο, παρά το δυσθεώρητο ύψος του, δεν παύει να αποτελεί συμβιβασμό της εταιρείας με τις εισαγγελικές αρχές και το δικαστήριο.

Η Ferrostaal είχε ανακοινώσει στην έναρξη της δίκης στις 15 Δεκεμβρίου ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει το πρόστιμο το οποίο ήταν αποτέλεσμα «εντατικών διαπραγματεύσεων». Η εταιρεία σήμερα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι θα υποστεί τις συνέπειες και θα πληρώσει το πρόστιμο.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν για δωροδοκίες ύψους 60 εκατ. ευρώ σε αξιωματούχους σε Ελλάδα και Πορτογαλία για να διασφαλίσουν τις πωλήσεις των υποβρυχίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ