Δεν τιμωρείται η έδρα του Ολυμπιακού - Τι προβλέπει ο κανονισμός για τα καπνογόνα - iefimerida.gr

Δεν τιμωρείται η έδρα του Ολυμπιακού - Τι προβλέπει ο κανονισμός για τα καπνογόνα

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα είναι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 6 Νοεμβρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει κανονικά κόσμο στις κερκίδες.

Τα πολλά καπνογόνα και βαρελάκια, τα οποία ανάγκασαν τον διαιτητή Αρετόπουλο να διακόψει τρεις φορές το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δεν συνιστούν τιμωρία της έδρας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός.

Αν και αρχικά υπήρξε η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύσει με τιμωρία της έδρας του, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ο κανονισμός της Super League, προβλέπει μόνο πρόστιμο σε περίπτωση που οι οπαδοί στις κερκίδες ανάβουν καπνογόνα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 15, παράγραφος 2 αναφέρεται το εξής:

«Η εισαγωγή στο γήπεδο πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και εν γένει εύφλεκτων υλικών απαγορεύεται αυστηρά. Το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλη εξέδρα, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000) έως δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η προβλεπόμενη χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτο, κ.ο.κ.), η ως άνω χρηματική ποινή μπορεί να αυξηθεί μέχρι το ποσό των 20.000,00 Ευρώ.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι προβλεπόμενες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός ΠΑΟΚ ντέρμπι καπνογόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ