Ντελίριο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εσωκομματικό ανασχηματισμό -Παρασκήνιο, καραμπόλες και... υψηλές τάσεις - iefimerida.gr

Ντελίριο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εσωκομματικό ανασχηματισμό -Παρασκήνιο, καραμπόλες και... υψηλές τάσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε επίδειξη δύναμης προχώρησαν για ακόμα μια φορά οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλαγές στην εσωκομματική κουζίνα και οι μηχανισμοί δούλεψαν υπογείως σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρξουν... εκπλήξεις.

Μία εξ αυτών ήταν και η μη εκλογή της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη στο Πολιτικό Συμβούλιο -που αποτελεί και το βασικό όργανο λήψης στρατηγικών κυβερνητικών αποφάσεων- τόσο για τη διαπραγμάτευση αλλά και για την καθημερινότητα.

Ωστόσο, οι καραμπόλες των τάσεων στις ψηφοφορίες και η "γραμμή" που έδιναν υπογείως σταθηκάν αιτία για να μείνουν κάποιοι εκτός, οδηγώντας σε αυτή την οδό ακόμα και την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Αντιθέτως, στο όργανο εξελέγησαν οι κκ Παππάς, Βούτσης, Φίλης, Σβίγκου, Τζανακόπουλος, Τσακαλώτος, Δραγασάκης, όπως και οι κκ Βάκη και Χριστοδουλοπούλου. Με τις δυο τελευταίες να αποτελούν προτάσεις-όχι του Αλέξη Τσίπρα- αλλά των τάσεών τους: ήτοι της Ενωτικής Κίνησης και των "53" αντίστοιχα, από τις οποίες και έλαβαν απόλυτη στήριξη.

Η περίπτωση Σκουρλέτη
Στους διαδρόμους του Κάραβελ, ένα από τα θέματα συζήτησης που απασχόλησε τα πηγαδάκια ήταν και αυτό της απουσίας του Πάνου Σκουρλέτη από την Πολιτική Γραμματεία που αριθμεί πια 29 μέλη( συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και του Γραμματέα της ΚΕ Πάνου Ρήγα) και κατ' επέκταση από το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Ο ίδιος δεν προτάθηκε από την ηγεσία, ούτε και αποδέχτηκε βέβαια να μετέχει στο όργανο όταν τον πρότειναν άλλοι. Επίσης,δεν ήταν λίγα τα στελέχη εκείνα που επιχειρούσαν να δώσουν εξήγηση στην όλη ατμόσφαιρα- έτσι όπως έχει διαμορφωθεί- συνδέοντας τις εξελίξεις με το γεγονός ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν επιθυμούσε τη θέση του Γραμματέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ