Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών - iefimerida.gr

Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής αλλά και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης

Στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κ. Πιτσιλή εξετάστηκε η φορολογική διοίκηση και τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα. Εξετάστηκε η πρόοδος στην πορεία της σύστασης και προαπαιτούμενες δράσεις της ΑΑΔΕ, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, το σχέδιο δράσης και τα επόμενα βήματα αλλά και οι τρόποι βελτίωσης εισπραξιμότητας φόρων.

Οσον αφορά την συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη και τους επικεφαλής των Θεσμών εκεί συζητήθηκαν η απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, η επικείμενη νομοθέτηση του θεσμού των one-stop shops, τα οποία θα διευκολύνουν τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα. Τέλος, ξεκίνησε η συζήτηση για τον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού, για τον οποίο υπάρχει συμφωνία επί της αρχής. Τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν επιμέρους παραμέτρους και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση του Υπουργού με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεσμοί Τσακαλώτος Σταθάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ