Ριζικό «λίφτινγκ» στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ριζικό «λίφτινγκ» στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σφραγίδα στον κομματικό ανασχηματισμό που έχει δρομολογήσει εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός θα βάλει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά το συνέδριο.

Εντός της ημέρας θα εκλεγούν ο νέος Γραμματέας και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που εκ των πραγμάτων ανοίγουν το δρόμο για ένα ευρύτερο ανακάτεμα της τράπουλας.

Κατά πληροφορίες του iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί θεσμικός στην ομιλία του κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, ενώ θα αναφερθεί στη διαπραγμάτευση, στο χρέος καθώς και στο επίμαχο ζήτημα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με λίστα ή ψηφοφορία η Πολιτική Γραμματεία;

Στόχος του πρωθυπουργού, είναι να μετατρέψει «σε πολιτικό κέντρο το κόμμα», τοποθετώντας στην Πολιτική Γραμματεία (που συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά στις 15 μέρες) υπουργούς και στελέχη πρώτης γραμμής.

Ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Γραμματείας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Μένει να φανεί αν θα ακολουθήσει ψηφοφορία ή αν θα καταλήξουν σε μία συναινετική πρόταση. Σημειωτέον, ότι οι «κλειστές» μαζώξεις των τάσεων,χθες, («53», Πλατφόρμα 2010, Ενωτική Κίνηση) ήταν συνεχείς.

Ο Τσίπρας προτείνει Ρήγα για Γραμματέα

Ο απερχόμενος γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, καταφέρνοντας να διατηρήσει τις ισορροπίες στο κόμμα σε μία φάση που ενίοτε ο καθένας τραβούσε τη δική του γραμμή.

Με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι η ηγεσία του Μαξίμου έχει εισπράξει απανωτές αρνήσεις από άλλους πρωτοκλασάτους, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προτείνει σήμερα την επανεκλογή του κ. Ρήγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ