«Εξοδος από το ευρώ θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό» - iefimerida.gr

«Εξοδος από το ευρώ θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαία εθνική προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ για τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που μίλησε σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), με θέμα: «Από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».
Το πραγματικό κόστος μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ θα ήταν η διάλυση του κοινωνικού ιστού επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος ενώ πρόσθεσε ότι με την κρίση έχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός, αφού -όπως είπε- «κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα». Πρόσθεσε ακόμη ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για τη χώρα, αν είχαμε προϋποθέσεις πολιτικής συναίνεσης από την αρχή και «αν το ζήτημα της μείωσης του χρέους είχε ωριμάσει στους εταίρους μας από την αρχή».

«Θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί μια άλλη διαδρομή, αν η κοινωνία των πολιτών ήταν ανοιχτή στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών από την αρχή. Θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί μια άλλη διαδρομή, αν η χώρα διέθετε ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα από την αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε επίσης για τα τέσσερα αναγκαία βήματα προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αλλά και με τις αγορές.

Το πρώτο, να διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα επιστροφής των καταθέσεων.

Το δεύτερο, να μείνουμε στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα δύο είναι να πειστεί η μεσαία τάξη «ότι υπάρχει και θα υπάρχει», αλλά και ο κάθε πολίτης «ότι δεν θα μείνει μοναδικό και εγκαταλειμμένο θύμα της κρίσης».

O κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο κάθε καταθέτης μπορεί να είναι βέβαιος ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές» και ζήτησε να διαμορφωθεί «ένα εθνικό κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στη χώρα». «Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία» δήλωσε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI. «Tο πιστεύω αυτό, εφόσον οι εθνικοί μας εταίροι σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που επιβεβαιώθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ