Ο παραληρηματικός λόγος του δολοφόνου της Πανόρμου στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της ΧΑ, το 2012 - iefimerida.gr

Ο παραληρηματικός λόγος του δολοφόνου της Πανόρμου στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της ΧΑ, το 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βίντεο από το 2012 όταν ο συνταξιούχος αστυνομικός που σκότωσε χθες έναν 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους, παρουσιαζόταν ως υποψήφιος για τις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα επανέρχεται και πάλι στη δημοσιότητα

«Κατεβαίνω στο πεζοδρόμιο να δώσω τον αγώνα για την πατρίδα για την κοινωνία,για το έθνος», λέει σε αυτό ο 60χρονος αφού πρώτα συστηθεί τονίζοντας ότι προέρχεται από μία οικογένεια με 8 παιδιά και ότι ξεκίνησε να εργάζεται από τα 13 του χρόνια.

Στη συνέχεια ο 60χρονος παίρνει στα χέρια του ένα απόκομμα πιθανότατα κάποιου δημοσιεύματος και με ένα παραληρηματικό λόγο προσπαθεί να αντικρούσει τα όσα γράφονται σε αυτό. «Εδώ λέει ότι εγώ μεταξύ των άλλων είμαι μαχαιροβγάλτης και μπαινοβγαίνω στις φυλακές. Εγώ ξέρω ότι έβαζα τους κακοποιούς στις φυλακές και τους πήγαινα προσαγωγές. Λοιπόν ας μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως από αυτούς κάποιους τους έχω προσαγάγει για κακοποιό δράση», λέει με το ακροατήριό του να γελά και να σχολιάζει «σίγουρα, οπωσδήποτε». «Δίνουμε τη μάχη για το έθνος και την κοινωνία. Δίνουμε τη μάχη να φυλάξουμε τα σύνορά μας, δίνουμε την μάχη για να μην βιάζονται οι γριές στα σπίτια 90 χρονών και σκοτώνονται και ληστεύονται. Δίνουμε τη μάχη για κοινωνική παροχή στα παιδιά, στη γυναίκα, στον ανήμπορο και τον συνταξιούχο να έχει σύνταξη», καταλήγει ο συνταξιούχος αστυνομικός.

Δηλώνει μετανιωμένος

«Τσακωνόμαστε κάθε μέρα χθες μου επιτέθηκε και αντέδρασα». Αυτές ήταν οι πρώτες φράσεις του 60χρονου στους αστυνομικούς, ο οποίος από το πρωί βρισκόταν σε επικοινωνία με τα αδέρφια του τα οποία προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνταξιούχος αξιωματικός δεν είχε σκοπό να παραδοθεί αλλά στο τέλος πείστηκε.

Αφού παραδόθηκε, έδωσε στους αστυνομικούς και το όπλο του το οποίο κατείχε νόμιμα καθώς η άδεια ίσχυε έως το 2017.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δηλώνει ότι το έγκλημα οφείλεται σε «κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος». Ο συνήγορός του Νικόλαος Στούμπας αναφέρει ότι ο 60χρονος δηλώνει μετανιωμένος και εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Δημιουργούσε προβλήματα στη γειτονιά

Στο μεταξύ ο 60χρονος οδηγήθηκε για να εξεταστεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την Αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός, δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς, ο δράστης στο παρελθόν πήγαινε για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον απομάκρυνε, καθώς δημιουργούσε προβλήματα.

Το τελευταίο πάντως που ενόχλησε τον δράστη, ήταν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του, καθώς και σε άλλα σημεία στο γυμναστήριο.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός του ζήτησε να βγάλει τις κάμερες, κάτι που δεν έγινε, γι' αυτό χτες φιλονίκησαν άγρια και συνεπλάκησαν έξω από το γυμναστήριο.

Ο 60χρονος έφυγε προσωρινά, αφού πρώτα απείλησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου ότι θα επέστρεφε με το πιστόλι του, κάτι που έκανε.

Το θύμα προσπάθησε να φύγει, αλλά ο πρώην αστυνομικός τον πρόλαβε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 60χρονος, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ