SΖ: Οχι, όχι και πάλι όχι του Σόιμπλε στη συζήτηση για το χρέος - iefimerida.gr

SΖ: Οχι, όχι και πάλι όχι του Σόιμπλε στη συζήτηση για το χρέος

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν καν η Ανγκελα Μέρκελ συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ, το Βερολίνο είχε ήδη δώσει την απάντησή του στο αίτημα για ελάφρυνση χρέους, γράφει η Süddeutsche Zeitung.

«Οχι, όχι και πάλι όχι», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που αντικατοπτρίζει την πάγια θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αρνείται να γίνει κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Από το βράδυ της Πέμπτης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε διαμηνύσει δημόσια στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη συζήτηση για το χρέος, σημειώνει το δημοσίευμα. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Ολοι τώρα προσποιούνται ότι θα είναι καλύτερα αν υπάρξει ελάφρυνση, αλλά δεν θα είναι», είχε πει ο Σόιμπλε.

Αναφέροντας ότι στη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η περαιτέρω υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, η εφημερίδα αναφέρει ότι επισήμως Βερολίνο και Αθήνα διαψεύδουν ότι συνδέονται τα ζητήματα του χρέους και των προσφύγων, αλλά συμπληρώνει, πρακτικά αυτά τα δύο προβλήματα συνδέονται.

«Για να λειτουργήσει η συμφωνία για το προσφυγικό, η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα. Αυτό δίνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να διατυπώνει απαιτήσεις. Τις επόμενες εβδομάδες η διαμάχη αυτή αναμένεται να ενταθεί. Το ΔΝΤ προτίθεται να αποφασίσει το Δεκέμβριο εάν θα συμμετάσχει στην χρηματοδοτική βοήθεια. Το Ταμείο θέτει μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση την ελάφρυνση του χρέους. Ο Σόιμπλε απορρίπτει και αυτή την απαίτηση», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χρέος προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ