ΕΛΚ: «Ανίκανη» η Ελλάδα να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου - iefimerida.gr

ΕΛΚ: «Ανίκανη» η Ελλάδα να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «ανικανότητα» της Ελλάδας να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου, όπως προβλέπεται στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναφέρεται στο συμπέρασμα της συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Μάαστριχτ.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να εντείνει τις προσπάθειές της όσον αφορά τη διαδικασία αιτήσεων ασύλου, καθώς αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

​«Αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτό που της αναλογεί, το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει τα σύνορά της με τη Βουλγαρία», επισημαίνουν οι ηγέτες του ΕΛΚ​​.

Για τις βολές του ΕΛΚ ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ, μέλος του ΕΛΚ, για το ανακοινωθέν αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΚ σύνοδος ηγέτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ