Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Τρόικα - iefimerida.gr

Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγο, μιλώντας σε συνέδριο, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Τρόικα Φραντσέσκο Ντρούντι σημείωσε ότι οι αποφάσεις για το χρέος θα πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο που να μην εξασθενήσουν τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να δείχνουν δέσμευση στο πρόγραμμα και στους στόχους συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς άφησε αιχμές για τις διαπραγματεύσεις του πρώτου εξαμήνου που όπως σημείωσε υπέσκαψαν το πρόγραμμα και οδήγησαν σε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες.

Οσον αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων τόνισε ότι οι οφειλές στις τράπεζες αλλά και στο δημόσιο έχουν φθάσει σε άνευ προηγούμενου ύψη.

Ειδικά όσον αφορά στο πλαίσιο της εξωδικαστικές διαδικασίας τόνισε ότι να υπάρχουν τέσσερα κλειδιά:
α. Να υπάρχουν εχέγγυα έναντι στρατηγικών στάσεων πληρωμών
β. Οι διευθετήσεις αυτές να είναι προσωρινού χαρακτήρα.
γ. Να διασφαλίζονται οι πιστωτές.
δ. Να θωρακιστούν οι τραπεζικοί λειτουργοί από καταχρηστικές καταγγελίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ