«Εκλεισαν» Υπερταμείο και ληξιπρόθεσμες οφειλές -Στο τετ α τετ Τσακαλώτου-Θεσμών - iefimerida.gr

«Εκλεισαν» Υπερταμείο και ληξιπρόθεσμες οφειλές -Στο τετ α τετ Τσακαλώτου-Θεσμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο τετ α τετ του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα αφού τα δύο ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο φαίνεται πως έκλεισαν.

Το θέμα του υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν- σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα μετά τη συνάντηση. Για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αποτέλεσε και την αιχμή για το σπάσιμο της υποδόσης, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Για το υπερταμείο

Στην πρώτη συνάντηση με θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας συζητήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν σχετικά με:

- Τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας.
- Τη σύσταση και στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με στόχο, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις του ελληνικού διαπραγματευτικού επιτελείου υπό τον ΥΠΟΙΚ, Ευκ. Τσακαλώτο, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών το ΔΝΤ εκπροσωπείται από στελέχη κλιμακίων και η κα Βελκουλέσκου θα προστεθεί το Σαββατοκύριακο στην αποστολή.

Στη σημερινή ατζέντα υπάρχουν επίσης τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαφθοράς και της ενέργειας/κτηματολογίου, τα οποία θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ