Live οι σκληρές μάχες στο Κιρκούκ -Από το πρωί επιτίθενται οι τζιχαντιστές [βίντεο] - iefimerida.gr

Live οι σκληρές μάχες στο Κιρκούκ -Από το πρωί επιτίθενται οι τζιχαντιστές [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@sayed_ridha
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρές μάχες δίνονται από το πρωί στο Κιρκούκ του Ιράκ όπου επιτίθενται οι τζιχαντιστές.

Δείτε live εικόνα από τις μάχες:

Δεκάδες ένολποι τζιχαντιστές εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί μέλη του Ισλαμικού Κράτους εναντίον αρκετών κτιρίων και ενός σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ατην πόλη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Έξι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν καθώς και δύο Ιρανοί που συμμετείχαν σε μια ομάδα που εκτελούσε έργα στον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Κιρκούκ, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Εξάλλου τουλάχιστον οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν, είτε σε επιθέσεις αυτοκτονίας είτε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους μαχητές του ΙΚ από όλα τα κτίρια που είχαν καταλάβει, όμως κάποιοι παραμένουν κρυμμένοι σε ένα τέμενος και ένα ξενοδοχείο, όπου οι μάχες συνεχίζονται, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, ένας ανταποκριτής του AFP επεσήμανε ότι είδε εννέα άνδρες "με αγφανικό ένδυμα" στον δρόμο στη συνοικία Αντάν. Αυτόπτες μάρτυρες από την πλευρά τους είπαν ότι μικρές ομάδες ενόπλων έχουν εισβάλει σε τεμένη και σε κτίρια σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Al-Jazeera says more than 50 IS militants infiltrated Kirkuk city in the attack pic.twitter.com/YJgX50zVRI

Εξάλλου κάτοικοι του Κιρκούκ δήλωσαν ότι ακούγονταν εκρήξεις από τη 1 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας).

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός κυβερνητικού κτιρίου, δύο αστυνομικών τμημάτων και του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq. Σε απάντηση οι αρχές της πόλης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντως με τις τοπικές αρχές, στόχος της επίθεσης των τζιχαντιστών δεν ήταν οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου.

Οι Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ το 2014, αφού ο ιρακινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιρκούκ τζιχαντιστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ