Επαναπροωθούνται σήμερα 60 μετανάστες στο Δικελί της Τουρκίας - iefimerida.gr

Επαναπροωθούνται σήμερα 60 μετανάστες στο Δικελί της Τουρκίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέταρτο συνεχές 24ωρο, από χθες Πέμπτη έως σήμερα Παρασκευή το πρωί, χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες για τους νομούς Λέσβου και Χίου.

Αντίθετα το σερί των μηδενικών ροών «σπάστηκε» στη Σάμο με αφίξεις 75 συνολικά ατόμων το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι, στη Λέσβο ανέρχονται σε 5.250, στη Χίο 4.167 και στη Σάμο 1.982. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.399.

Στο μεταξύ, 60 μετανάστες κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής επαναπροωθούνται σήμερα το πρωί σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης - Τουρκίας από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας. Αν και χθες έφτανε τους 160 ο αριθμός των ανθρώπων που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν, οι περισσότεροι από αυτούς υπέβαλαν αίτημα ασύλου και σταμάτησε για αυτούς κάθε διαδικασία.

Επίσης χθες επαναπροωθήθηκαν αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη στα Άδανα της Τουρκίας 17 Σύροι που παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου, στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες επαναπροώθηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ