Την Κυριακή ο 30ός Γύρος της Αθήνας -Προθέρμανση και αποθεραπεία με Πετρουλάκη και Λάσπα - iefimerida.gr

Την Κυριακή ο 30ός Γύρος της Αθήνας -Προθέρμανση και αποθεραπεία με Πετρουλάκη και Λάσπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας και θα τρέξουν για όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ο «Γύρος της Αθήνας», ο οποίος διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί τη μακροβιότερη και μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης για μικρούς και μεγάλους και είναι πλέον θεσμός για την πόλη μας.

Ο «30ός Γύρος Αθήνας» συνδιοργανώνεται με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και φέτος τρέχουμε και προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Οι διαδρομές
Την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 9:30 το πρωί από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τις διαδρομές 10χλμ. και 5χιλ.

Η εκκίνηση των 3 χλμ. θα δοθεί στις 9:40 από την Ηρώδου Αττικού, ενώ των Α.μεΑ. στις 09:50 από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

10χλμ.: (νέα διαδρομή) εκκίνηση Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) – Αρδηττού (ρεύμα καθόδου) – Αθ. Διάκου (δεξιά) (με τη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων) – Λ. Συγγρού (αριστερά) (ρεύμα καθόδου για Πειραιά) –Καλλιρόης (δεξιά) – Χαμοστέρνας – Πειραιώς (δεξιά) (στο ρεύμα ανόδου προς κέντρο) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) – Β. Κων/νου (τερματισμός)

5 χλμ.: εκκίνηση Βασ. Κων/νου (ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – κόμβο του Hilton (αριστερά) (ρεύμα καθόδου προς Μ. Βρετάνια) – Πανεπιστημίου (δεξιά) – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) (αντίθετα ρεύμα κυκλοφορίας) – Β. Κωνσταντίνου (τερματισμός)

3χλμ.: αφετηρία επί της Ηρώδου Αττικού – (δεξιά) στη Β. Γεωργίου – Ρηγίλλης – (αριστερά) στο αντίθετο ρεύμα στη Λ. Βασ. Σοφίας – (αριστερά) στη Λ. Αμαλίας – στη Λ. Βασ. Όλγας - (αριστερά) στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - τερματισμός επί της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου

1 χλμ.: ΑμεΑ: Πινακοθήκη (κόμβος Hilton) – αντίθετη κίνηση δρομέων προς το Καλλιμάρμαρο – Καλλιμάρμαρο (τερματισμός)

Την Κυριακή ο 30ός Γύρος της Αθήνας -Προθέρμανση και αποθεραπεία με Πετρουλάκη και Λάσπα  | iefimerida.gr 0

Εγγραφές, παραλαβή αριθμού & παράδοση τροφίμων

Ηλεκτρονικές εγγραφές, έως 21 Οκτωβρίου και ώρα 23.00, στο www.opanda.gr και στο www.oloimaziboroume.gr

Η παραλαβή των αριθμών και η παράδοση τροφίμων, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές, θα γίνεται από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου, μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, Τμήμα Προγραμματισμού –Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλ. 210-5284873 – 4, έως την Παρασκευή 21/10, 9:00- 16:00 και το Σάββατο 22/10, 9:00 - 17:00

Στις εξωτερικές μονάδες του Οργανισμού έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Όλα τα σημεία για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr

Την ημέρα του αγώνα θα πραγματοποιούνται εγγραφές και για τις τρεις διαδρομές στη γραμματεία του αγώνα, στο χώρο της εκκίνησης, από 7:30π.µ. έως 9:00π.µ., ενώ οι εγγραφές των 1.000µ. (Α.µεΑ.) θα πραγματοποιούνται (στο χώρο εκκίνησης των ΑµεΑ) από τις 9:00 έως τις 9:30 π.μ.

Προθέρμανση και αποθεραπεία με Πετρουλάκη και Λάσπα

Η Κατερίνα Λάσπα και η ομάδα του KeepUp by Katerina Laspa μαζί με τους fitness professionals συνεργάτες τους LES MILLS, πιστοί στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, θα βρίσκονται κοντά μας στην γραμμή εκκίνησης για το απαραίτητο WarmUp αλλά και για την αποθεραπεία των συμμετεχόντων στον τερματισμό. Στις 9:10π.μ. μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τους δρομείς των 5 & 10χιλ.

Η Ελένη Πετρουλάκη θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους, τους γονείς τους, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν στα 3χλμ στις 9:20π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
(απέναντι από το Καλλιμάρμαρο), όχι μόνο για προθέρμανση, αλλά και ενημέρωση για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης από την παιδική ηλικία.

Μετακίνηση συμμετεχόντων

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 30ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α από 07:30 έως 13:00 με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.

Η Expo του Γύρου της Αθήνας

Στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο) θα πραγματοποιηθεί η mini expo του Γύρου της Αθήνας, όπου οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του αγώνα θα δώσουν το παρόν, αλλά και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν μοναδικά δώρα.

Επίσης, το περιοδικό Fitness&spa και το aboutwellness.gr θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση για την αξία της ισορροπημένης διατροφής και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 20 επιστήμονες διαιτολόγοι μέλη της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Οι δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν σε λιπομετρήσεις και αξιολόγησή τους, διατροφική αξιολόγηση ή ενημέρωση, διανομή εντύπων για ενημέρωση των πολιτών, και διαδραστικά παιχνίδια διατροφής για μικρούς και μεγάλους όπως το φιδάκι της διατροφής κλπ.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του νέου της βιβλίου της Ελένης Πετρουλάκη «η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και θα κληρωθούν βιβλία με την υπογραφή της.

Από τις 8:30 το πρωί οι μουσικές του «Αθήνα 9.84» θα παίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas, λίγο πριν την εκκίνηση, θα ξεσηκώσει τους δρομείς με τη δυναμική μουσική της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 30ος Γύρος της Αθήνας Καλλιμάρμαρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ