Βενιζέλος: Αν ο Τσίπρας είχε αίσθηση εθνικής ευθύνης, θα έκανε εκλογές -Εχει γίνει θύμα της αφήγησής του - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Αν ο Τσίπρας είχε αίσθηση εθνικής ευθύνης, θα έκανε εκλογές -Εχει γίνει θύμα της αφήγησής του

Φωτογραφία: MotionTeam/Φανή Τρυψάνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν ο κ. Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση εθνικής ευθύνης θα έκανε το ταχύτερο δυνατό εκλογές», δήλωσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη (20/10) ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αλλά νομίζω πως έχει γίνει και ο ίδιος θύμα της αφήγησής του, ότι θα έχουμε success story, το ελατήριο που θα εκτιναχθεί ... Εδώ αντί να εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας, θα εκτιναχθεί το ελατήριο της πιεζόμενης δικαιοσύνης», πρόσθεσε μιλώντας στο «Βήμα FM»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η τροπολογία Παππά είναι προσβολή στο ΣτΕ και προσπάθεια να δημιουργηθούν de facto καταστάσεις».

«Είναι η κλασσική περίπτωση υφαρπαγής της αρμοδιότητας κατά παράβαση του Συντάγματος, διότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι όργανα του κράτους άμεσα, προβλέπονται από το Σύνταγμα, αυτά, οι αρμοδιότητες τους και ο τρόπος συγκρότησης τους και διαρκή – δεν υπάρχει κενό στη λειτουργία τους. Όταν ένα όργανο είναι διαρκές για να λήξει η θητεία των μελών του πρέπει ταυτοχρόνως να προβλέπεται η έναρξη της θητείας νέων μελών. Δεν μπορεί να υπάρξει κενό στην ανάδειξη των μελών», συμπλήρωσε.

Για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο κ. Βενιζέλος είπε: Υπάρχει τεράστιο θεσμικό πρόβλημα στη χώρα. Το έχουμε πει. Το πρόβλημα δεν είναι τα Μέσα Ενημέρωσης όσο η Δικαιοσύνη. Εδώ, προκύπτει ότι οι βασικές εγγυήσεις του κράτους δικαίου καταλύονται, καταστρατηγούνται και αυτό δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας και πρέπει να διεγείρει τις αντιδράσεις και τα ανακλαστικά των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ