Οι σχεδιάστριες του brand «Τhe Αrtians» μας λένε τα μυστικά για ξεχωριστό στιλ - iefimerida.gr

Οι σχεδιάστριες του brand «Τhe Αrtians» μας λένε τα μυστικά για ξεχωριστό στιλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχεδιάστριες Σοφία Βαγενά και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου δεν είναι μόνο δύο σχεδιάστριες. Είναι φίλες, λάτρεις της τέχνης και του στιλ και απευθύνονται σε αυτές τις γυναίκες που ναι μεν θέλουν να φορέσουν κάτι βολικό, αλλά το ρούχο που θα προτιμήσουν να έχει αυτό το... «κάτι».

Είναι γεωμετρικά prints; Είναι σχέδια εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα ή διάφορα παιχνιδίσματα; Ότι και αν προτιμήσουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως ο δυναμισμός μας θα φανεί μέσα από τις δημιουργίες τους.

Φέτος συμμετέχουν στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας και μας λύνουν όλες τις απορίες:

  • Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

Πηγή έμπνευσης είναι εικόνες από την καθημερινότητα όπως ένα ταξίδι, ένα γλυπτό , ένα βιβλίο, μια έκθεση ζωγραφικής η κι ένας απλός περίπατος στη θάλασσα .

  • Ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας ή αποκλειστικά την προσωπική σας αισθητική;

Πως άραγε διαμορφώνεται η προσωπική αισθητική του καθενός αν δεν είναι πλήρης από εικόνες και ενήμερος για τις παγκόσμιες τάσεις στο design? Αρα είναι λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει αυτά τα δυο σε έναν σχεδιαστή ... Τελικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Τα υλικά που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία των ρούχων σας είναι made in Greece. Πώς επιβιώνει λοιπόν στην οικονομία της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία ένας σχεδιαστής που επιμένει ελληνικά και ποιοτικά;
Επιμένουμε στην Ελληνική παραγωγή, γιατί στην χώρα μας υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής τεχνικής κατάρτισης με πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της υφασματουργίας. Συγκεκριμένα η ψυχή του δικού μας brand είναι το ανθρώπινο δυναμικό της παραγωγής. Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος Έλληνας σχεδιαστής είναι η χρηματοδότηση ,λόγο της δύσκολης κατάστασης των τραπεζών, καθώς και η μειωμένη κατανάλωση λόγο της συνεχιζόμενης ύφεσης στην χώρα μας. Το πρόβλημα της χρηματοδότησης μας έχει κάνει να στραφούμε σε business Angels και Venture Capitals. Την μειωμένη κατανάλωση την αντιμετωπίζουμε με καλύτερες τιμές για το Ελληνικό κοινό αλλά και με εξωστρέφεια και η ανάπτυξη του brand σε ξένες αγορές.

Οι σχεδιάστριες του brand «Τhe Αrtians» μας λένε τα μυστικά για ξεχωριστό στιλ | iefimerida.gr 0
  • Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη συλλογή σας  OP Athens για τη σεζόν FW 2016/2017;

Η επιρροή της από αρχαϊκές δαιδαλώδεις φόρμες αλλά και οπτικά παιχνιδίσματα εμπνευσμένα από την Op Art.

  • Πώς μπορεί ένα ρούχο με γεωμετρικές αναφορές να γίνει ελκυστικό και μπει στην γκαρνταρόμπα μας , ώστε να αποτελέσει το πιο λειτουργικό – easy to wear της;

Πάντα στη ντουλάπα μας πρέπει να υπάρχουν τα ρούχα του 'Φοντου' που αποτελούν τη βάση της γκαρνταρόμπας μας . Ωστόσο αυτά που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε είναι τα ιδιαίτερα μοναδικά κομμάτια με τα οποία θα συνδυαστούν τα παραπάνω . Εκεί έρχονται τα geometrical tops , τα πουκάμισα με τα ιδιαίτερα prints κτλ . Θα δώσουν τον τόνο ακόμη και στο καθημερινό κουστούμι της δουλειάς .

  • Για τι τύπο γυναίκας σχεδιάζετε;

Για τη σκεπτόμενη και δυναμική γυναίκα που είναι multi tasked , έχει απαιτητικό τρόπο ζωής και δε φοβάται να ξεχωρίσει .

  • Οι ενδυματολογικές επιλογές φανερώνουν την προσωπικότητα μιας γυναίκας;

Φυσικά , το ντύσιμο από την αρχαιότητα τοποθετεί τη γυναίκα σε ρόλους κι έχει συμβολισμούς .Το moto μας είναι πως η σύγχρονη γυναίκα ντύνεται για αυτό που είναι και όχι για την εκάστοτε περίσταση .

  • Θεωρείτε πως η σύγχρονη Ελληνίδα έχει αισθητική; Ξεχωρίζει δηλαδή και εκτιμά έναν καλό σχεδιαστή;

Η σύγχρονη Ελληνίδα επαναπροσδιορίζεται στιλιστικά και αρχίζει να εκτιμά το ρούχο για αυτό που είναι πραγματικά και όχι για την 'ετικέτα' απλά .Ο Έλληνας κ η Ελληνίδα έχουν έμφυτο κ αναπτυγμένο το αισθητικό κριτήριο από την αρχαιότητα .

Οι σχεδιάστριες του brand «Τhe Αrtians» μας λένε τα μυστικά για ξεχωριστό στιλ | iefimerida.gr 1
  • Τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την ντουλάπα της αναγνώστριας του Bovary;

Ένα τοπ η πουκάμισο με ιδιαίτερο στυλ κ ύφος που θα την κάνει να εκτυπώνεται στη μνήμη των γύρω της .

  • Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον της εταιρείας σας σε σχέση και με το εξωτερικό;

Ο στρατηγικός στόχος μας είναι η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη του brand σε ξένες αγορές. Ήδη οι δημιουργίες μας δειγματίζονται σε showrooms στο Σύδνευ και στο Μιλάνο, ενώ έχουμε λάβει μέρος στο Fashion week του Πεκίνου

  • Τι φιλοδοξείτε μέσα από τη συμμετοχή σας στο Athens Xclusive;

Η συμμετοχή μας στο Athens Xclusive είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούμε επίσημα για πρώτη φορά στο πάντα ενήμερο για τις διεθνείς τάσεις ελληνικό κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ The Artians στιλ σχεδιάστριες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ