Απέλυσαν για δεύτερη φορά τον Θανάση Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ - iefimerida.gr

Απέλυσαν για δεύτερη φορά τον Θανάση Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις λίγες ημέρες μετά την επάνοδό του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Θανάσης Γιαννόπουλος αποπέμφθηκε ξανά από την προεδρία του Κέντρου.

Την απόφαση για την αποπομπή του έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε εξαπολύσει βαριές καταγγελίες εναντίον του Παύλου Πολάκη, αλλά και του Ανδρέα Ξανθού, για τις παρανομίες στον περιβόητο διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Εντατικών Μονάδων Θεραπείας, με αποτέλεσμα να καρατομηθεί μαζί με τα άλλα στελέχη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν λίγες ημέρες είχε επανέλθει στη θέση του με απόφαση του ΣτΕ με το σκεπτικό ότι δεν είχε κληθεί από το υπουργείο να δώσει εξηγήσεις.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), «υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι: Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιαννάκης Ιωάννης και Μπίτας Δημήτριος, των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τους Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Μπένο Αλέξιο (αντιπρόεδρος) και Καντζανού Μαρία (μέλος). Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016».

Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θανάσης Γιαννόπουλος ΚΕΕΛΠΝΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ