Οι επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους -Περιγράφονται οι μειώσεις, χωρίς εξηγήσεις [εικόνα] - iefimerida.gr

Οι επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους -Περιγράφονται οι μειώσεις, χωρίς εξηγήσεις [εικόνα]

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενημερωτικά σημειώματα, με την υπογραφή Κατρούγκαλου προς τους 240.000 συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές τους, αποστέλλονται από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Σκοπός των συγκεκριμένων επιστολών είναι να περιοριστεί η κοινωνική αγανάκτηση των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για το πως προέκυψαν οι μειώσεις μέσω του επαναυπολογισμού των επικουρικών τους.

Ωστόσο αντί στο σημείωμα να αναφέρεται ο τρόπος επαναυπολογισμού, γίνεται μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές και δεν μειώθηκαν οι κύριες (πλην των υψηλών άνω των 2000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι η αποστολή των σημειωμάτων θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες. Τα ΕΛΤΑ διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να αποστέλλουν 80.000 σημειώματα την ημέρα.

Οι επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους -Περιγράφονται οι μειώσεις, χωρίς εξηγήσεις [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Οι επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους -Περιγράφονται οι μειώσεις, χωρίς εξηγήσεις [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ