Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ δεν θέλει 4ο Μνημόνιο - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ δεν θέλει 4ο Μνημόνιο

Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατέθεσε την εκτίμηση του ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί τέταρτο μνημόνιο.

«Δεν θέλει το Δ.Ν.Τ και τέταρτο μνημόνιο . Αυτό έχω βγάλει από τις συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους. Διαφωνώ με την εκτίμηση Χριστόδουλακη που μίλησε για νέο πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο υπουργός οικονομικών χτύπησε το καμπανάκι τόσο όσον αφορά την συζήτηση για το χρέος αλλά και όσον αφορά την ένταξη της χώρας το σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας

«Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται . Δουλεύουν πολλοί παίχτες για να υπάρχει λύση. Όλοι καταλαβαίνουν τι θα σημαίνει να μην υπάρξει κάποια λύση.

Αν δεν μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση μετά θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν θα πάμε καλά» .

Αναφερόμενος το θέμα της ανάπτυξης που θα υπάρξει το 2017 και το 2018 ότι ως Τσακαλώτος εξέφρασε την ανησυχία του κατά πόσο βιώσιμη θα είναι αυτή η ανάπτυξη : «Η ανησυχία μου είναι ποσό βιώσιμη θα είναι η ανάπτυξη το 17 και το 18. Δεν έχουμε αφήγημα Success story αλλά πως μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να φέρουμε την ανάπτυξη αλλά με ενσωμάτωση των κοινωνικών δυνάμεων που οι κυρίαρχες ελίτ έχουν διώξει .Στη ανάπτυξη που θα επιστρέψει θα έχουμε πρώτη μέριμνα τον κόσμο της εργασίας».

Πάντως ο υπουργός οικονομικών για ακόμα μια φορά παραδέχτηκε ότι τα μέτρα του προϋπολογισμού είναι υφεσιακά και ότι το αν θα βγει η όχι εξαρτάται από τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν :«Τα μέτρα είναι υφεσιακά το παραδέχομαι.Αν βγει ο προϋπολογισμός το θέμα είναι ποιες είναι οι αντισταθμίσεις που κάνουμε στα υφεσιακά μέτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ΔΝΤ μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ