Οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα συζητήσουν το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής -«Εχουμε δικά μας προβλήματα» - iefimerida.gr

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα συζητήσουν το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής -«Εχουμε δικά μας προβλήματα»

Φωτογραφία: Eurokinissi/Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Τερέζα Μέι να δώσει το παρών στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ωστόσο, το Brexit δεν θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσκλήθηκε από τον Ντόναλντ Τουσκ να συμμετάσχει στον καφέ μετά το δείπνο, ωστόσο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση.

Διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε ότι «αναμένεται τον Μάιο να υπάρξει επαναβεβαίωση της πρόθεσης της να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 το επόμενο έτος, αλλά πέρα αυτού δεν υπάρχει τίποτα άλλο να συζητήσουμε».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως μεταδίδει ο Guardian, δεν βιάζονται να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Βρετανία, περιμένοντας τον Μάιο.

«Εχουμε τα δικά μας προβλήματα, θα πρέπει να σκεφτούμε το δικό μας μέλλον», είπε μία ανώτερη πηγή.

Προτεραιότητα της Συνόδου παραμένει η μεταναστευτική κρίση, ενώ οι ηγέτες θα επιδιώξουν να σώσουν εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, η οποία κινδυνεύει εξαιτίας της αντίθετης στάσης της βελγικής περιφέρειας της Βαλονίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνοδος Κορυφής Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ