Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog», γιατί τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα - iefimerida.gr

Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog», γιατί τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε μια κρίση άνευ προηγουμένου είναι αντιμέτωπα τα μαγαζιά που πουλάνε Hot Dog στην Μαλαισία. Πρέπει να αλλάξουν το όνομα του πολυαγαπημένου γρήγορου φαγητού αλλιώς κινδυνεύουν να μην πάρουν την κατάλληλη έγκριση από τον μουσουλμανικό νόμο!

Ο μουσουλμανικός νόμος halal καθορίζει ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των μουσουλμάνων επειδή ακολουθούν τα χρηστά ήθη.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν ότι οι Αρχές αρνήθηκαν να επικυρώσουν ως «Χαλάλ» τα hot dogs αμερικανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με την Μαλαισιανή υπηρεσία της ισλαμικής ανάπτυξης (Jakim), το όνομα Hot Dog είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα. Πράγματι, το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα. Ας σημειωθεί ότι στη Μαλαισία, το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία.
Τα παράπονα των μουσουλμάνων τουριστών που προέρχονται από άλλες χώρες ανάγκασαν τις Αρχές να πάρουν αυτή την απόφαση. «Ολα τα προϊόντα χαλάλ που μπορεί να οδηγήσουν τους καταναλωτές σε σφάλματα, πρέπει να τα αλλάξουμε».
«Θα ήταν προτιμότερο, οι εταιρείες να χρησιμοποιούν καλύτερα τον όρο «λουκάνικο μπρέτσελ», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας για τις εγκρίσεις χαλάλ, Sirajuddin Suhaimee, στο Channel NewsAsia.

Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog», γιατί τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα | iefimerida.gr 0


Αλλά εκτός από τα hot dogs, απειλούνται και άλλα προϊόντα που περιέχουν την ονομασία «dog». Η πληροφορία έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από τους χρήστες της χώρας. «Σας παρακαλώ, ασχοληθείτε μόνο με τη θρησκεία, μη θεωρείστε σύμβουλοι στην αγγλική γλώσσα», έγραψε κάποιος.
«Ζωόφιλοι, αλλάξτε όνομα στους σκύλους σας, αποκαλέστε τους λουκάνικα!», έγραψε ένας άλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαλαισία hot dog
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ