4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο]

Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παιδικό θέατρο είναι αναγκαίο για κάθε ηλικία.

Αποτελεί μέσο επικοινωνίας, όξυνσης της φαντασίας, άσκησης νου και πολλές φορές και σώματος.
Το παιδικό θέατρο διαμορφώνει τον παιδικό χαρακτήρα σύμφωνα με παιδοψυχιάτρους και αποτελεί διδακτική εμπειρία για το παιδί.

Οι σκηνές της Αθήνας παρουσιάζουν πλούσιο καλοδουλεμένο θέαμα για παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Μεταξύ άλλων:


Ξεκινούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά «Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ»

Η ιστορική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποδεικνύεται το ιδανικό σκηνικό για το πέρασμα από μια αφιλόξενη οπτική της πραγματικότητας σε μια γιορτή φωτός, χαράς και αλήθειας, με χιούμορ και ευαισθησία.

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Παραδοσιακές μουσικές απ’ όλο τον πλανήτη και την Ελλάδα, πρωτότυπα ενορχηστρωμένες από τη Μαρίνα Σάττι, αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα σε οργανικής σημασίας στοιχεία του καιρού μας, ενώ η απίθανη αισθητική του τοπίου, που συνθέτουν ευφυώς ο Πάρις Μέξης και ο Philippe Charpentier, ταξιδεύει τα παιδικά μάτια σε αλλόκοτους και εξωτικούς κόσμους με την ταχύτητα του φωτός.

Στην παράσταση παίζουν οι: Γιάννης Δενδρινός, Λήδα Καπνά, Κωνσταντίνος Κουνέλλας, Γιάννης Λατουσάκης, Κατερίνα Λάττα, Έλενα Μεγγρέλη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Αθηνά Σακαλή


Το όνειρο της Μόλυ στο Παλλάς

Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο! Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να καταφέρει το όνειρό της.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, μοντέρνους, συντηρητικούς, αλλά και εναλλακτικούς θεατές, με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο.
Το τσίρκο Cachivache είναι μία ομάδα σύγχρονου τσίρκου που ιδρύθηκε το 2011, έχει εμφανιστεί σε δεκάδες φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Οι 3 σωματοφύλακες στο Ακροπόλ
Το αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους "Οι τρεις σωματοφύλακες", του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές "παιδιών" κάθε ηλικίας, μεταφέρεται στην σκηνή του Ακροπόλ για την περίοδο 2016-2017.

Λόγω της ειδικής δυσκολίας και των ειδικών δεξιοτήτων (ξιφομαχίες, ομαδικές συμπλοκές) το έργο σπανίως παρουσιάζεται στην θεατρική σκηνή.

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Η παρούσα διασκευή κρατάει όλο το άρωμα μιας εποχής (17ος αιώνας), με πλούσια κοστούμια, εξαιρετικά δουλεμένες σκηνές μονομαχιών και εντυπωσιακές αλλαγές προσώπων σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Από τις σκληρές πολλές φορές ατμόσφαιρες και καταστάσεις του πρωτοτύπου έχουμε κρατήσει μόνο τις συνεχείς και με πολύ χιούμορ παρουσιασμένες σκηνές ξιφομαχιών, τις βασικές παραμέτρους των σχέσεων των προσώπων, χωρίς όμως να τονίζεται πουθενά η βία και η σκληρότητα του Δουμά.

Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Αλέξανδρος Αχτάρ, Πάρις Θωμόπουλος,
Αμαλία Καβάλη, Χρήστος Καπενής, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νατάσα Οικονομοπούλου, Δημήτρης Ραφαήλος, Ελεάνα Στραβοδήμου, Γιώργος Χουλιάρας

H τελευταία μαύρη γάτα στο Aλφα
Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας.

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ωρίμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη.

Σε ένα νησί μια μυστική αδελφότητα προληπτικών είναι αποφασισμένη να εξοντώσει όλες τις μαύρες γάτες για να απαλλάξει τον τόπο από τη μάστιγα της γρουσουζιάς. Σχεδόν πετυχαίνει τον σκοπό της. Μια μόνο γάτα απομένει ζωντανή. Μία γάτα που γνωρίζει ένα φοβερό μυστικό.

Οι διώκτες της είναι αποφασισμένοι να τη βρουν, να την παγιδέψουν και να την εξοντώσουν. Είναι αδίστακτοι! Είναι οργανωμένοι! Είναι ανελέητοι! Αλλά και η τελευταία μαύρη γάτα έχει τα δικά της όπλα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μαγκλάρας, Σωτηρία Μαράθου, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Βίκτωρας Πέτσας.

«Καληνύχτα Μέρα» Παράσταση για βρέφη μέχρι 4 ετών στο Studio Μαυρομιχάλη

4 + 1 παραστάσεις για παιδιά και βρέφη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Η ομάδα Αrtika που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, μετά την συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ και την επιτυχία των παραστάσεων «Η δική μου ομπρέλα» και «Θαυμαστός καινούριος κόσμος», συνεχίζει τις παραστάσεις αποκλειστικά για βρεφική-νηπιακή ηλικία πιστεύοντας πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γίνεις θεατής και παρουσιάζει για 4η χρονιά την παράσταση «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, διάρκειας 40 λεπτών.

Στο STUDIO Μαυρομιχάλη.

Ερμηνεία: Καραχάλιου Κλεονίκη, Κλαμπάτσα Νάνσυ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ