Η Θάτσερ «κέρδισε» τον Κάμερον -Ψηφίστηκε η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας - iefimerida.gr

Η Θάτσερ «κέρδισε» τον Κάμερον -Ψηφίστηκε η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωνε την παραίτησή του, μερίδα του βρετανικού Τύπου τον αποχαιρέτισε με ανακούφιση, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας.

Κάποιοι όμως έχουν διαφορετική άποψη, καθώς θεωρούν ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε «κερδίσει» αυτόν τον τίτλο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν Βρετανοί ιστορικοί συγγραφείς, που την ψήφισαν ως την χειρότερη πρωθυπουργό που είχε η «γηραιά Αλβιώνα» τα τελευταία 100 χρόνια.

Η Ενωση Ιστορικών Συγγραφέων της Βρετανίας έκανε έρευνα ανάμεσα στα μέλη της, για τις απόψεις που έχουν αναφορικά με τους 19 πρωθυπουργούς που είχε η χώρα από το 1916. Η Θάτσερ, η οποία πέθανε το 2013, πήρε αυτή τη διόλου τιμητική πρωτιά, καθώς το 24% την ψήφισε ως τη χειρότερη, με τον Κάμερον να ακολουθεί (22%) και τον Νέβιλ Τσάμπερλεϊν τρίτο (17%), όπως αναφέρει ο Guardian.

Κατά τους συγγραφείς, η στάση της Θάτσερ απέναντι στην κοινωνία ήταν το βασικό πρόβλημα της πρωθυπουργίας της. «Κατέστρεψε υπερβολικά πολλά καλά πράγματα στην κοινωνία και δημιούργησε υπερβολικά πολλά κακά», σχολίασε μεταξύ άλλων η συγγραφέας Εμμα Ντάργουιν. «Μετέτρεψε σε ανάθεμα την ιδέα της κοινωνίας που φροντίζει όλα τα μέλη της και συμφωνεί με την παραδοχή ότι οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη και δεν πρέπει να στιγματίζονται για αυτό», είπε από την πλευρά της η συγγραφέας Κάθριν Χόκιν.

Βολές υπήρχαν άφθονες βέβαια και για τον Κάμερον, με κάποιους συγγραφείς να τον χαρακτηρίζουν τον πιο επικίνδυνο από τους πρωθυπουργούς της χώρας, ενώ άλλοι τον κατηγορούν ότι στοιχημάτισε το μέλλον της χώρας, έχασε και μετά έφυγε τρέχοντας από το πεδίο της μάχης.

Ο Τόνι Μπλερ ήταν τέταρτος στη λίστα, συγκεντρώνοντας το 11%, με τον Γκόρντον Μπράουν και τον Εντουαρντ Χιθ να ακολουθούν με 8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ