Παραιτήθηκε η γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρα Χαλικιά - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρα Χαλικιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας υπέβαλε η Δήμητρα Χαλικιά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η κ. Χαλικιά οδηγήθηκε σε παραίτηση, ,μετά την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

«Το πλέον απίστευτο όμως είναι ότι μετά την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος απομακρύνεται από τη θέση της η γ.γ. του υπουργείου ως «υπεύθυνη για το δημοσίευμα»», αναφέρει η εφημερίδα.

Τι αφορούσε η καταγγελία

Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος βρέθηκαν τα περίφημα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση ανέργων τα οποία αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου καταγγέλλει ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση».

Η κυρία Χαλικιά καταλογίζει ιδιοτέλεια στην κυρία Αντωνοπούλου και υποστηρίζει ότι η αναπληρώτρια υπουργός «κινείται στο πλαίσιο της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».

Πυρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά της κυβέρνησης

«Ο ένας μετά τον άλλον οι γενικοί γραμματείς καταγγέλλουν τους υπουργούς τους για αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων και η κυβέρνηση αντί να διαλευκάνει τις υποθέσεις, απλώς ζητά τις παραιτήσεις των καταγγελλόντων».

Με αυτήν τη φράση η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε την παραίτηση της γγ του υπουργείου Εργασίας, Δ. Χαλικιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ