Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τι είναι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τι είναι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους [εικόνες]

Φωτογραφία: Facebook @matthieu.ricard.francais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποτίθεται πως κατά τη διάρκεια της ζωής μας οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε οτιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει ευτυχία.

Αλλά πόσοι από τους ανθρώπους αυτού εδώ του πλανήτη είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Θα σας απαντήσω σίγουρα ένας.

Ο Ματιέ Ρίκαρντ, ένας Θιβετιανός μοναχός, που θεωρείται ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο 70χρονος κέρδισε αυτόν τον τίτλο από τους επιστήμονες, αφού πήρε μέρος σε μια 12χρονη μελέτη σε διαλογισμό και συμπόνια στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

Ο ίδιος βέβαια βρίσκει τον τίτλο «παράλογο», υποστηρίζοντας στο περιοδικό GQ: «Ξέρω πιο ευτυχισμένους μοναχούς από εμένα».

«Αν θέλουν να είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, ας είσαι αυτός», προσθέτει.

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τι είναι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το ότι ο 70χρονος μοναχός, που μπορεί να διαλογίζεται για μέρες, είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Ο νευροεπιστήμονας Ρίτσαρντ Ντάβιντσον τοποθέτησε 256 αισθητήρες στον στον Ρίκαρντ, όσο διαλογιζόταν. Ο εγκέφαλος του παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα, οι οποίες συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη.

«Οι σαρώσεις παρουσίασαν, επίσης, υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του, επιτρέποντας του ασυνήθιστη μεγάλη ικανότητα για την ευτυχία και μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα», σημείωσε ο Ντάβιντσον, όταν και είχε μελετήσει τον Ρίκαρντ.

Ο μοναχός είχε αποκαλύψει στο Business Insider πως μπορούν όλοι να αγγίξουν την ευτυχία με την καλοσύνη και τον αλτρουισμό να είναι τα μυστικά. Παράλληλα, η εκπαίδευση του νου σε χαρούμενες και ευτυχισμένες σκέψεις κάθε μέρα για 15 λεπτά αποτελεί μια σημαντική βοήθεια. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ντάβιντσον, 20 λεπτά διαλογισμού μπορούν να κάνουν κάποιον πιο ευτυχισμένο.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του στο GQ, ο Ρίκαρντ τόνισε πως αυτό που καταστρέφει την ευτυχία είναι η σύγκριση.

«Η σύγκριση είναι ο δολοφόνος της ευτυχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τι είναι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Facebook @matthieu.ricard.francais

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευτυχία Ματιέ Ρίκαρντ τρόποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ