Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να πείσει τον ρωσικό λαό: Εσείς μπορείτε να τερματίσετε τις μάχες στη Συρία - iefimerida.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να πείσει τον ρωσικό λαό: Εσείς μπορείτε να τερματίσετε τις μάχες στη Συρία

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία ασυνήθιστη απευθείας έκκληση προς τον ρωσικό λαό, ο Μπόρις Τζόνσον τους ζήτησε να διαλέξουν ένα διαφορετικό δρόμο και να βοηθήσουν να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο Βρετανός ρωτήθηκε αν χρειάζονται επιπλέον οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ο Τζόνσον απάντησε ότι οι κυρώσεις είναι μία επιλογή και ότι υπάρχει τεράστια διπλωματική πίεση.

Στη συνέχεια, προτίμησε να απευθυνθεί απευθείας στους Ρώσους. «Τονίζω ότι η λύση σε αυτό, η μελλοντική σωτηρία του Χαλεπίου, εναπόκειται στο καθεστώς του Ασαντ και πάνω από όλα στους Ρώσους», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Είναι στο χέρι τους να ''τραβήξουν την πρίζα'' σε αυτό, να δουν τη λογική. Απευθύνομαι στο μεγαλείο του ρωσικού λαού, ζητώντας να διαλέξουν έναν διαφορετικό δρόμο και να στηρίξουν την ειρήνη, να μας φέρουν πίσω στο μονοπάτι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόρις Τζονσον Συρία ρωσικός λαός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ