Ποτάμι: Να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες - iefimerida.gr

Ποτάμι: Να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μέρες πριν συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να επιχειρηθεί η σύσταση του ΕΣΡ το Ποτάμι παρεμβαίνει ζητώντας αυτό να γίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση αναφέρει:
«Η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες. Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ.Παππά που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δε δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου.
Το Ποτάμι -που έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ- θέλοντας να προστατεύσει το θεσμό της ανεξάρτητης αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μια φορά το ναυάγιο συγκρότησής της. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλαδή, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ δεσμευόμενοι παράλληλα ότι, όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στην συνέχεια όλοι μαζί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να συμβάλουμε από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ το Ποτάμι ΕΣΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ