Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βουδαπέστη για την ελευθερία του τύπου και για να συμπαρασταθούν στο κλείσιμο της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης.


Με το σύνθημα «Κλέβουν την ελευθερία μας! Να φύγουν!», οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος της αντιπολίτευσης Együtt (Μαζί) αλλά και ΜΚΟ, κρατώντας στο χέρι αντίτυπα της εφημερίδας Nepszabadsag, της εφημερίδας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ουγγαρία που είναι η πιο επικριτική απέναντι στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Η εφημερίδα έκλεισε στις 8 Οκτωβρίου, με εντολή της κυβέρνησης.
Τα πανό έγραφαν «Στοπ στη δικτατορία του Fidesz!» -του συντηρητικού κυβερνητικού κόμματος- και «Πολιτικοί είστε μαφιόζοι».

Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Nepszabadsag είναι η εταιρεία Mediaworks, η οποία ανήκει σε έναν Αυστριακό επιχειρηματία. Ο εν λόγω ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι η εφημερίδα εχει οικονομικά προβλήματα, ότι κλείνει και αναζητά πωλητή. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επικαλούνται πολιτικές πιέσεις για να εξηγήσουν την απόφαση του ιδιοκτήτη.

Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Παράλληλα με την διαδήλωση, το κυβερνητικό κόμμα Fidesz του Βίκτορα Ορμπάν, παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να βεβαιώσει ότι η ελευθερία του τύπου είναι διασφαλισμένη στην Ουγγαρία. «Δεν ξέρουμε εναντίον τίνος γίνεται η σημερινή διαδήλωση. Οσο για την εφημερίδα Népszabadsag, πρόκειται για μια οικονομική απόφαση επειδή χάνονται μαζικά χρήματα, η κυβέρνηση δεν φταίει γι'αυτό», δήλωσε ο Gergely Gulyas, αντιπρόεδρος του κόμματος του Ορμπάν.

Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουγγαρία διαδήλωση ελευθερία Τύπου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ