Μήνυμα για αλληλεγγύη «γραμμένο» με πέτρες -Μία εγκατάσταση 8.000 κιλών [εικόνα] - iefimerida.gr

Μήνυμα για αλληλεγγύη «γραμμένο» με πέτρες -Μία εγκατάσταση 8.000 κιλών [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολίτες της Ελευσίνας καλούνται να τοποθετήσουν μία πέτρα σε ειδική σιδερένια κατασκευή, πάνω στην οποία μπορούν να γράψουν κάποιο σημείωμα ή αφιέρωση.

Πρόκειται για εγκατάσταση της εικαστικού Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι, που ήδη στήθηκε στην Ελευσίνα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, με τη βοήθεια κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Μια σιδηροκατασκευή που σχηματίζει τη λέξη solidus, διαστάσεων 2 μ. Χ 11 μ., θα γεμίσει με πέτρες και θα ζυγίζει έτσι 8.000 κιλά.

Πρόθεση της εικαστικού, να αναδείξει την καταγωγή της λέξης αλληλεγγύη (solidarity) από την ύλη (solidus).

Τα υλικά της εικαστικής παρέμβασης είναι στενά δεμένα με την σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της πόλης και της γης της Ελευσίνας.

Η συμμετοχή των φορέων, των πολιτών και μαθητών που θα κληθούν να «βάλουν» τη δική τους πέτρα στην κατασκευή, έχει σαν στόχο να αναδείξει την ανάγκη συμμετοχής, σαν ένα τρόπο παρέμβασης της κοινωνίας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς της κρίσης.

Μήνυμα για αλληλεγγύη «γραμμένο» με πέτρες -Μία εγκατάσταση 8.000 κιλών [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Η κατασκευή «Solidus: Με την ύλη για την αλληλεγγύη» πραγματοποιείται στην πλατεία Νεολαίας, μπροστά από το κτίριο του 1ου – 3ου Γυμνασίων της πόλης της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης έως και τις 20 Οκτωβρίου, ώστε να εγκαινιασθεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου.

Ο τίτλος Solidus παραπέμπει στην ύλη και τη σταθερότητα και πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής προβλέπονται πολλές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελευσίνα κατασκευή solidus αλληλεγγύη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ