Πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ο χειριστής του Τσέσνα που αγνοείται - iefimerida.gr

Πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ο χειριστής του Τσέσνα που αγνοείται

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ωρες αγωνίας για την τύχη των δύο πιλότων του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τα Καλάβρυτα στα Μέγαρα αγνοείται από τις 18:31, το απόγευμα της Κυριακής. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν δύο άτομα, ενώ στις 17:15 ήταν η τελευταία του επαφή με το κέντρο ελέγχου Ανδραβίδας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ενταθεί προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Κατά την διάρκεια της νύχτας συμμετείχε και Super Puma από αέρος.

Να σημειωθεί πως η περιοχή είναι ορεινή και υπάρχουν πολλές χαράδρες, ωστόσο ειδική ομάδα της 31 ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με δυνάμεις της ΕΜΑΚ χτενίζουν κυριολεκτικά το μέρος για την ανεύρεση των πιλότων του αεροσκάφους.

Ο 32χρονος κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρετεί στα Super Puma και πετούσε με αεροπλάνα της αερολέσχης ως εκπαιδευτής. Μάλιστα, όταν πετούσε πάνω από την αερολέσχη Θήβας ο ίδιος δημοσιοποίησε εκεί την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη NOTAM που εκδόθηκε χθες, το επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται στο δάσος των Καλαβρύτων και η περιοχή έχει χαράδρες και πυκνή βλάστηση. Να σημειώσουμε, τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφος Καλάβρυτα αγνοούμενοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ