Βγείτε έξω απόψε και απολαύστε το σούπερ φεγγάρι -Ερχεται πιο κοντά [βίντεο] - iefimerida.gr

Βγείτε έξω απόψε και απολαύστε το σούπερ φεγγάρι -Ερχεται πιο κοντά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σούπερ φεγγάρι θα απολαύσει όλη η υφήλιος απόψε, νωρίς το βράδυ.

Πρόκειται το φαινόμενο «Super Moon», που πραγματοποιείται 4-6 φορές το χρόνο, σε περιόδους που έχουμε Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο.

Η αποψινή πανσέληνος που θα ανατείλει στις 19:25 ακριβώς, θα είναι 30% πιο λαμπερή από ό,τι συνήθως και 16% μεγαλύτερη καθώς ο πλανήτης της γης θα κάνει την πιο κοντινή του προσέγγιση.

Το θέαμα θα είναι εκρηκτικό γιατί η αποψινή πανσέληνος συνδυάζεται με το φεγγάρι του κυνηγού. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με άλλους μήνες, που το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα κάθε μέρα, το φεγγάρι του Οκτωβρίου ανατέλλει μόλις 30 λεπτά αργότερα, εξηγεί το National Geographic.

Ετσι προσφέρει περισσότερο φως συνολικά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, γεγονός βοηθητικό για τους παραδοσιακούς κυνηγούς.

Η καλύτερη στιγμή για να δείτε θα είναι τη στιγμή που βγαίνει νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Στο κοντινότερο σημείο της, αυτό το Σαββατοκύριακο, η πανσέληνος θα είναι 222.365 μίλια από τη Γη - κατά μέσο όρο, είναι 238.855 μίλια μακριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super Moon Πανσέληνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ