Χατζηδάκης: Αλαζονεία, αμηχανία και αδιέξοδες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Αλαζονεία, αμηχανία και αδιέξοδες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμό για την εμμονή, όπως τη χαρακτηρίζει, της κυβέρνησης να συνδέσει το θέμα του χρέους με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με δεδομένη τη δυσκολία λύσης πριν τις γερμανικές εκλογές, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Χατζηδάκης θεωρώντας ότι είναι δύσκολο να υπάρχει μια ουσιαστική συμφωνία για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές, τονίζει ότι «ή έχουν σκοπό να σέρνουν τη δεύτερη αξιολόγηση για πολλούς μήνες ή αυτή η περίεργη σύνδεση είναι ένα παράθυρο ηρωικής εξόδου, επειδή συνεχίζουν να πέφτουν στις δημοσκοπήσεις.»

Την ίδια ώρα κάνει λόγο για «αλαζονεία», «αμηχανία» και «αδιέξοδες μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και τονίζει ότι η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση καταργήσει τον νόμο Παππά και θα ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, «δίνοντας περισσότερες άδειες σύμφωνα με τις τεχνολογικές δυνατότητες του φάσματος», διασφαλίζοντας διαφάνεια και προσδιορίζοντας εγγυήσεις ποιότητας στο περιεχόμενο των προγραμμάτων.

Αναφερόμενοςγια τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία και υπογράμμισε «ειλικρινά, εκείνη την περίοδο έγιναν αδιανόητοι χειρισμοί από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου-Βαρουφάκη. Χειρισμοί που κόστισαν πολλά δισ ευρώ στην ελληνική οικονομία, μας γύρισαν στο πηγάδι της ύφεσης, σκόρπισαν στους πέντε ανέμους πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού και έπληξαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας. Πήγαν να κάνουν την Ελλάδα μια δεύτερη Αλβανία. Με τις δοξασίες τους μας οδήγησαν μια ανάσα από τον γκρεμό. Την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φρέναρε, αλλά το αυτοκίνητο είναι ακόμα κοντά στο γκρεμό.»

Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και γι' αυτό υποβάλλει τους Έλληνες σε θυσίες χωρίς ελπίδα.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατασκευαστικό. Ξεκίνησαν και συνεχίζουν με ένα ιδιότυπο πολιτικό κόμπλεξ ανωτερότητας (όλα τα ξέρουν, όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη είναι πολύ πίσω), ενώ την ίδια στιγμή όλες οι δοξασίες τους κατεδαφίζονται. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τη δήλωση «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» πέρασε στη θέση πως θα ήταν στρατηγική ήττα της Αριστεράς η έξοδος από το ευρώ. Διαλέγετε και παίρνετε! Πραγματικά δεν ξέρω σε τι Θεό πιστεύουν. Το μόνο βέβαιο είναι πως την ώρα που η χώρα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα τις αγορές και τους επενδυτές έχουμε μια κυβέρνηση που έχει προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας.

Εκτιμά ότι η όποια θετική εξέλιξη για το χρέος θα απέχει αρκετά από την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων της οικονομίας και αναφέρει ότι στη ΝΔ «διαμορφώνουμε το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, μια Συμφωνία Αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες, με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και με πυξίδα αυτό το πρόγραμμα θα κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».

Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο εκπροσώπησε τη ΝΔ, έκανε λόγο για «ένα ιδιότυπο πολιτικό κόμπλεξ ανωτερότητας, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι δοξασίες τους κατεδαφίζονται» και προσέθεσε «Το μόνο βέβαιο είναι πως την ώρα που η χώρα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα τις αγορές και τους επενδυτές έχουμε μια κυβέρνηση που έχει προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χατζηδάκης ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ