«Καμπανάκι» Τασίας σε Τσίπρα για ανασχηματισμό -Ποιοι δεν πρέπει να φύγουν - iefimerida.gr

«Καμπανάκι» Τασίας σε Τσίπρα για ανασχηματισμό -Ποιοι δεν πρέπει να φύγουν

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ηλθαμε στο Συνέδριο με την προσδοκία να αναζητήσουμε την αριστερή διέξοδο από την κρίση, την επιτροπεία και τα μνημόνια» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ομιλία της στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναρωτιέμαι αν έχουμε εφοδιαστεί επαρκώς, όμως καταθέτω την βεβαιότητα μου ότι αν υπάρχει αριστερή διέξοδος ο μόνος χώρος που μπορεί να την περιγράψει και να επιδιώξει την πραγματοποίησή της είναι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι δεν μπορεί η αριστερά να είναι στην κυβέρνηση χωρίς τα οράματά της, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε όλη του την ένταση το δίλημμα ανάμεσα στο «δέον» και το «υπάρχον», ανάμεσα στο όραμα και τη διαχείριση, ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία, άρα έχει και τα εφόδια να απαντήσει στις απαιτήσεις των καιρών.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δυναμικό των στελεχών που πασχίζουν να δώσουν αριστερές απαντήσεις.

Εμείς πρέπει να ψάξουμε την αριστερή διέξοδο, σε εμάς έτυχε να πραγματώσουμε το μύθο της αριστεράς για αριστερή κυβέρνηση, δεν βρήκαμε προσχήματα να δραπετεύσουμε, ενώ δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για να «πατήσουμε» πάνω του, είπε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει τη νοσταλγία των βεβαιοτήτων που «είχαμε ως αριστεροί τον 20ο αιώνα», ενώ εξίσου πρέπει να αποφύγει και την νεκρανάσταση ιστορικών ρευμάτων που συμμάχησαν με τον νεοφιλελευθερισμό.

«Μόνοι μας πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο, η μη εξεύρεση λύσης βαραίνει τις επιλογές μας και ως κόμμα και ως κυβέρνηση, άρα πρέπει επειγόντως να εκπονήσουμε πολιτικό σχέδιο και να ανοίξουμε τον αριστερό δρόμο» είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία της για το μέλλον, καθώς «σήμερα ξεκινάμε την αναζήτηση αυτού του δρόμου, δεν τον βρήκαμε, αλλά τον ψηλαφούμε».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο «για φάρσα που ζούμε», καθώς μας εγκαλούν για μνημονιακούς, το πολιτικό σύστημα και από δεξιά και από αριστερά μας καταγγέλει. Αν έχουμε μεταλλαχθεί τόσο πολύ γιατί το σύστημα δεν μας αγκαλιάζει για να κάνει την δουλειά του;

«Αν είχαμε μεταλλαχθεί, δεν θα υπήρχε αυτή η λυσσασμένη επίθεση. Τους πήραμε το κράτος-λάφυρο και αυτό δεν το αντέχουν. Καθιερώσαμε αμετάκλητα την ηγεμονία μας στην αριστερά και η αριστερά της γκρίνιας δεν το αντέχει αυτό και γι' αυτό φέρεται με μικροπρέπεια» είπε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην πολιτική μας και οι επιλογές μας να γίνονται κατανοητές από τον λαό και να μην παρερμηνεύονται. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κυβερνητικό ανασχηματισμό «και να μένουν εκτός ο Νίκος Φίλης, για να γίνει το χατήρι της Εκκλησίας, ο Ανδρέας Ξανθός που παλεύει για την Υγεία και ο Πάνος Σκουρλέτης που δίνει την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις» καταλήγοντας: «Πρέπει όλοι μαζί να φέρουμε εις πέρας το έργο μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ