Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ντάριο Φο -Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, είπε ο γιος του [εικόνα] - iefimerida.gr

Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ντάριο Φο -Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, είπε ο γιος του [εικόνα]

Φωτογραφία: guardian/GIUSEPPE CACACE / AFP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Μπορεί να συμβεί, κάποιες φορές, άνθρωποι χωρίς εξουσία και οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, να καταφέρουν να αποκτήσουν μια κάποια εξουσία», είπε Iάκοπο Φο, ο γιος του εκλιπόντος Ιταλού νομπελίστα στην κηδεία του.

«Είμαι βέβαιος ότι τώρα η μητέρα μου, Φράνκα Ράμε, και ο πατέρας μου είναι μαζί και γελάνε ξεκαρδιστικά», προσέθεσε συγκινημένος.

Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ντάριο Φο -Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, είπε ο γιος του [εικόνα]  | iefimerida.gr 0



«Το να μιλάμε για τα όσα έκανε ο πατέρας μου, χωρίς να αναφερόμαστε στην πολιτική του δράση, είναι σαν να συζητάμε για ένα καλό κρασί, αγνοώντας το σταφύλι», είπε χαρακτηριστικά ο Ιάκοπο Φο, ο οποίος χαιρέτησε όλους τους συμμετέχοντες στην τελετή, στο τέλος της ομιλίας του, υψώνοντας το χέρι, με κλειστή γροθιά.

Στην τελετή,η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου, συμμετείχαν όλοι οι ιθύνοντες του κινήματος Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή του, Μπέπε Γκρίλλο. «Τώρα, μετά από τόσα σχόλια, θα πρέπει να δώσουμε λίγο τον λόγο στη σιωπή», τόνισε ο Π. Γκρίλλο.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε στην κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, παρά τη βροχή που άρχισε να πέφτει αργά το πρωί. Η μεταφορά του φέρετρου του Ιταλού διανοούμενου και καλλιτέχνη από το θέατρο Piccolo Teatro Strehler μέχρι την πλατεία Ντουόμο, συνοδεύθηκε από τη μουσική του γνωστού τραγουδιού «Bella Ciao», ισχυρό σύμβολο της αντίστασης στον φασισμό.

«Η χώρα μας είναι αχάριστη. Οταν ο Ντάριο κέρδισε το βραβείο Νόμπελ η μισή Ιταλία, από ζήλια και με χλευασμό, προσπάθησε να μειώσει την αξία του», δήλωσε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, γνωστός για την προσωπική του στράτευση κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως της Νάπολης.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέππε Σάλα θέλησε να τονίσει ότι η πόλη του δεν απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Ντάριο Φο όσο ήταν ζωντανός, και θα πρέπει τώρα να οργανωθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες να δώσουν την πρέπουσα αξία στην προσωπικότητά του και στην πολύτιμη παρακαταθήκη του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κηδεία Ντάριο Φο Μιλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ