Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα - iefimerida.gr

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Εκατοντάδες πολίτες στήθηκαν στην ουρά από νωρίς το πρωί στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα για να πάρουν μια σακούλα με τρόφιμα που προσέφερε η ΜΚΟ ΚΕΣΟ.

Είναι μια από τις δεκάδες ΜΚΟ που συνεργάζονται και με τον Δήμο Αθηναίων στην διανομή τροφίμων σε φτωχούς πολίτες. Το iefimerida κατέγραψε από το πρωί εικόνες ανέχειας με συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν οι ίδιοι. Πρόκειται για 1500 δικαιούχους του προγράμματος βοήθειας που προσφέρει η ΜΚΟ Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ).

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 0



Στην ουρά από το πρωί
Πολλοί από τους πολίτες που συναντήσαμε είχαν στηθεί στην ουρά από νωρίς το πρωί, πολύ πριν ξεκινήσει η διανομή τροφίμων.
“Είναι πολυ σημαντική η βοήθεια που μας προσφέρουν εδώ γιατι μας δίνουν πράγματα που εμεις δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε”. δήλωσε στο iefimerida η κ. Κωνσταντίνα Κωτσάκη και πρόσθεσε: “Έχω δυο παιδιά που είναι άνεργα και η σύνταξη που παίρνω είναι 600 ευρώ και δεν φθάνουν τα χρήματα για να συντηρηθούμε. Το σπίτι όπου ζούμε είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα με δάνειο. Τα παιδιά δεν βρίσκουν δουλειά. Πριν από 2 χρόνια κάποια δουλειά έβρισκαν, τώρα αν βρουν μόνο να μοιράσουν κανένα φυλλάδιο και αυτό με δυσκολία. Μας έδωσαν ψάρια, λάδι, άλλες φορές μας δίνουν και κοτόπουλο. Έρχομαι νωρίς το πρωί για να πιάσω σειρά”.

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 1

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ειδοποιούνται με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και την ώρα που πρέπει να προσέλθουν στα σημεία διανομής τροφίμων. Σήμερα η σακούλα που προσέφεραν οι υπάλληλοι του ΚΕΣΟ στους δικαιούχους περιείχε μεταξύ άλλων λάδι, ρύζι, ζάχαρη, γάλα αλλά και νωπά ψάρια.

«Αυτή η βοήθεια είναι πολύ σημαντική, μας δίνουν κάθε δυο μήνες. Ακόμη και τα ψάρια είναι σημαντικό να τα πάρουμε από εδώ, έξω έχουν 5 ευρώ το κιλό. Η σύνταξη μου έφθασε 100 ευρώ και δεν έχω άλλη οικονομική βοήθεια» δήλωσε στο iefimerida η κ. Παρασκευή Καμπά.

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 2



Οι ενδιαφερόμενοι για δωρεάν τρόφιμα συνεχώς αυξάνονται
Συνολικά σήμερα διανεμήθηκαν 550 σακούλες με τρόφιμα, ενώ χθες άλλες 700 σακούλες. Στη σημερινή διανομή οι δικαιούχοι ήταν όλοι Έλληνες. Ωστόσο, στις λίστες των δικαιούχων είναι εγγεγραμμένος και ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών.
“Εγώ εργάζομαι αλλά παίρνω λίγα χρήματα, δουλεύω σε σούπερ μάρκετ και παίρνω μόνο 350 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε με 350 ευρω δεν μπορώ να πληρώσω όχι δάνειο αλλά ούτε για φαγητό δεν φθάνουν τα χρήματα. Αυτές οι διανομές τροφίμων είναι πολύ σημαντικές για εμάς, μας στέλνουν μήνυμα στο κινητό για να έρθουμε να πάρουμε τρόφιμα”, δήλωσε στο iefimerida ο κ. Νίκος Πετρόπουλος.

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 3


Η κ. Μαίρη Πίνη (διευθύντρια της ΜΚΟ ΚΕΣΟ) δείχνει τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται στην αποθήκη του ΚΕΣΟ για φτωχούς συμπολίτες μας

Σύμφωνα με την διευθύντρια της ΜΚΟ ΚΕΣΟ, Μαιρη Πίνη, η πλειονότητα των δικαιούχων είναι Έλληνες και το ενδιαφέρον για να ενταχθούν συνεχώς αυξάνεται. “Σήμερα παρατηρώ ότι η κρίση αντι να μειώνεται, όσο περνάει ο καιρός βαθαίνει όλο και περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που μέχρι χθες είχαν μια αξιοπρεπή ζωή και τώρα ντρέπονται να έρθουν να ζητήσουν τρόφιμα, αλλά πλέον αναγκάζονται και το κάνουν και έρχονται.
Από τις 1500 οικογένειες το 55% είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι είναι οικονομικοί μετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ΑΜΕΑ ή άλλες περιπτώσεις που τους πληρώνουμε και λογαριασμούς. Έρχονται άνθρωποι και στη συνέντευξη που δίνουν στους κοινωνικούς λειτουργούς αρχίζουν και ξεδιπλώνουν όλες τις πτυχές της ανέχειας και της φτώχειας που βιώνουν. Συνεπώς η βοήθεια που τους δίνουμε είναι πολλαπλή”, καταλήγει η κ. Πίνη.

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 4


Η διευθύντρια της ΜΚΟ ΚΕΣΟ, Μαίρη Πίνη με τον συντάκτη του iefimerida Ιάσονα Πιπίνη

Συνεχίζονται τα προγράμματα διανομής τροφίμων
Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων για φτωχούς συμπολίτες μας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Όπως δήλωσε στο iefimerida η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, οι δικαιούχοι αγγίζουν τα 20 χιλιάδες άτομα.

Εικόνες ανέχειας στην Αθήνα -Στην ουρά στήθηκαν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες για μια σακούλα τρόφιμα | iefimerida.gr 5


Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη

“Για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ συνεργαστήκαμε με περίπου 20 ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων η Ιερά Αρχιεπισκοπή και δυο οργανισμούς της, την Αποστολή και το ΚΕΣΟ. Ειδικά με το ΚΕΣΟ έχουμε πολύ καλή συνεργασία”, τονίζει η κ. Στρατηγάκη και προσθέτει: “Το σκεπτικό είναι αυτές οι ΜΚΟ να μπορούν να βοηθήσουν να διανεμηθούν τα 10.000 πακέτα σε 10 χιλιάδες οικογένειες κάθε μήνα. Οργανώνουμε την διανομή σε πακέτα σε 15 διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Η επόμενη διανομή αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόφιμα ανέχεια διανομή τροφίμων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ