Μητσοτάκης από τη Βοστώνη: Η Ελλάδα χρειάζεται μία στρατηγική εθνικής ανάταξης για να ξεφύγει από την κρίση - iefimerida.gr

Μητσοτάκης από τη Βοστώνη: Η Ελλάδα χρειάζεται μία στρατηγική εθνικής ανάταξης για να ξεφύγει από την κρίση

Mitsotakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε στη Βοστώνη τις εργασίες που το διήμερο συνέδριο για την Ελλάδα που διοργανώνει η σχολή Fletcher, όπου βρίσκεται η έδρα ελληνικών και ευρωπαϊκών σπουδών Κωνσταντίνος Καραμαλής που συστάθηκε το 2001, στο Πανεπιστημιο Tufts.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που καθηλώνουν την Ελλάδα στην κρίση και στο μνημόνιο τονίζοντας πως η κρίση είναι κυρίως πολίτικη και έχει να κάνει με την αποτυχία των πολιτικών όσο και των πνευματικών και επιχειρηματικών ελίτ να ηγηθούν μιας στρατηγικής εθνικής ανάταξης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις τόσο για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα όσο και για την διεθνή πραγματικότητα. Ο κύριος Μητσοτάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης ανέφερε ότι είναι μια πολύ επικίνδυνη πρακτική από την πλευρά της Τουρκίας που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα.

Σε ερώτηση όσον αφορά το χαμηλό επίπεδο της παράθεσης των πολιτικών αρχηγών όπως φάνηκε στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή εξέφρασε τη λύπη του και τον προβληματισμό του για το γεγονός αλλά επέρριψε την ευθύνη στον πρωθυπουργό που είναι αυτός που σε τέτοιες συζητήσεις παίρνει πρώτος το λόγο και καθορίζει το ύφος της συζήτησης.

Όσον αφορά τις επενδύσεις και την προσέλκυση ξένων επενδυτών ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι το κράτος θα πρέπει να θέτει ξεκάθαρους κανόνες και όταν αυτοί τηρούνται να μην θέτει εμπόδια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε σε τρεις τομείς της οικονομίας με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές τον αγροτικό τον διατροφικό τουριστικό και τις μεταφορές. Μάλιστα στη συζήτηση που ακολούθησε όταν ερωτήθηκε ποια κακή ιδέα θα πρέπει να εγκαταλείψουν οι Έλληνες για να προοδεύσουν ο κ Καραμαλής απάντησε το κρατισμό.

Στο συνέδριο μετέχουν πολλές προσωπικότητες ανάμεσα στους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκης , ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ