Βιβλιοπροτάσεις για τα παιδικά δώρα του Πάσχα - iefimerida.gr

Βιβλιοπροτάσεις για τα παιδικά δώρα του Πάσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιλογές για να κάνετε το πασχαλινό σας δώρο σε μικρά ή μεγαλύτερα βαφτιστήρια, ανίψια, και παντός είδους παιδάκια!

Γιώργος Παναγιωτάκης, «Το μυστικό της άτυχης πέστροφας ή Η βίβλος της αμφιβολίας», εκδόσεις Κέδρος

Το βιβλίο αυτό δεν έχει σχέση με το ψάρεμα. Το βιβλίο αυτό μιλά για ένα άλλο βιβλίο. Για ένα βιβλίο μαγικό και παμπάλαιο, που μπορεί να χαρίσει στον κάτοχό του δύναμη πέρα από κάθε φαντασία. Κυρίως όμως μιλάει για ένα παιδί, που στην προσπάθειά του να φέρει ξανά την ευτυχία στην οικογένειά του, θα βιώσει πράγματα παράξενα και θαυμαστά. Θα μπει σε στοιχειωμένα σπίτια, θα διασχίσει θολούς ωκεανούς, θα τα βάλει με απόκοσμα ασκέρια και γενικά θα μπλέξει σε περιπέτειες από εκείνες που αν δεν αντέχεις τις συγκινήσεις, είναι καλύτερο να τις διαβάζεις παρά να τις ζεις...

Βασίλης Παπαθεοδώρου, «Μια αστεία επιδημία», εκδόσεις Καστανιώτη

Στο απομακρυσμένο πριγκιπάτο της Σουρλανδίας, αρχίζει ξαφνικά να εξαπλώνεται μια περίεργη επιδημία... μια επιδημία γέλιου. Οι κάτοικοι γελάνε χωρίς σταματημό και χωρίς να υπάρχει λόγος, προς μεγάλο εκνευρισμό του μοχθηρού πρίγκιπα Οράτιου. Το Παλάτι κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει, γιατί νιώθει πως κινδυνεύει. Δεν έχει υπολογίσει όμως πως μετά τα ασταμάτητα γέλια μπορεί να έρθει και... η οργή.

Το καινούριο, ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα για παιδιά του Βασίλη Παπαθεοδώρου είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1962 στην Τανζανία.

Ένα μυθιστόρημα που μπορεί και να προξενήσει δάκρυα... από τα γέλια.

Πέτρος Χατζόπουλος, «Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές, μια υπόθεση του Κορνήλιου Κρικ», εκδόσεις Πατάκη

Όταν ο Κορνήλιος Κρικ, ο διασημότερος σκίουρος ντετέκτιβ του κόσμου, δέχεται μια πρόσκληση για το παρθενικό ταξίδι του Τούνδρα Εξπρές, πιστεύει ότι πρόκειται για ένα αθώο ταξίδι αναψυχής. Ωστόσο ο λόρδος Μπέντζαμιν Πούσινγκτον, ο αινγιματικός γάτος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του τρένου, φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια. Και καθώς το τρένο διασχίζει την παγωμένη καρδιά της Πατουσιβηρίας, ένα έγκλημα θα φέρει τα πάνω κάτω, βυθίζοντας τους ταξιδιώτες σ' ένα δίχτυ μυστηρίου που μόνον ο δαιμόνιος Κορνήλιος Κρικ μπορεί να λύσει...

Maya Hanoch, «Φτερά», εικονογρ.: Amit Ofra, μτφρ.: Άννα Κανέλογλου, εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

Περπάτησε ανάμεσα σε αποχρώσεις του ροζ και του μοβ, του πορτοκαλί και του κόκκινου, του κίτρινου και του χρυσαφένιου και όταν έφτασε στο μπλε και το γαλάζιο, ένιωσε ότι σιγά σιγά, χωρίς θόρυβο, τα πόδια της άφηναν το έδαφος κι εκείνη υψωνόταν αβίαστα, όπως μια φυσαλίδα μέσα στο νερό... Με τα μάτια της κλειστά, άρχισε να πετάει μέσα στη σκηνή του τσίρκου.
Η Λία... πετούσε.
Απλά πετούσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ